Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Λιγότεροι, πλέον, οι ελεύθεροι χώροι

Σε τέσσερις μικρούς ελεύθερους χώρους έκανε αυτή τη φορά επιδρομή η δημοτική αρχή της Αθήνας, αποφασίζοντας στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να μην αποτελούν πλέον χώρους κοινής χρήσης των κατοίκων, αλλά να παραδοθούν σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, και με τη θετική ψήφο κυρίως των συμβούλων της δημοτικής αρχής, τη θεσμοθέτηση ημιυπογείου χώρου συνάθροισης στο υποτιθέμενο "προαύλιο" του ναού του Αγίου Αρτεμίου στη συμβολή των οδών Φιλολάου και Χιονίδου (Γούβα).Ο χώρος αυτός ανήκει στο δήμο και είχε επιτραπεί στην εκκλησία από το διαμερισματικό συμβούλιο να τον χρησιμοποιεί ως αυλή. Οι παπάδες τον έκτισαν και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο νομιμοποίησε την αρπαγή του χώρου από το δήμο. Επίσης το ΔΣ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την κατάργηση πρασιάς στο τετράγωνο Αλάστορος, Σολιώτη, Κουτσίκαρη και Δημουλίτσα Πάργας πίσω από τον Αρειο Πάγο,για να μεγαλώσει, όπως υποστήριξε η δημοτική αρχή, το οικόπεδο που υπάρχει εκεί. Ο Λεων. Αυδής τόνισε, στην παρέμβασή του, ότι για την ενέργεια αυτή ο δήμος καταχράται την εξουσία που έχει και χαρακτήρισε την απόφαση παράνομη, που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο όγκος των κτισμάτων στην περιοχή.

Εξάλλου, ένταση προκλήθηκε για το θέμα του αποχαρακτηρισμού χώρου πρασίνου 300 τετραγωνικών μέτρων και τη μετατροπή του σε οικοδομήσιμο στη συμβολή των οδών Καρτερίας και Ευδοκίας στην Ανω Κυψέλη.Ο χώρος ανήκε σε ιδιώτη και πριν από 13 χρόνια ο δήμος τον είχε απαλλοτριώσει. Ο ιδιώτης όμως έχει προσφύγει τρεις φορές, μέχρι σήμερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς δεν έχει λάβει ακόμα τα χρήματα της απαλλοτρίωσης. Η δημοτική αρχή με τη λογική ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους ελεύθερους χώρους, θέλει ο χώρος να αποχαρακτηριστεί και να δοθεί για χρήση στον ιδιώτη. Ο Λεων. Αυδής, από την πλευρά του, επισήμανε ότι η Κυψέλη είναι από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές και πρέπει να διαφυλαχτεί οπωσδήποτε ο ελεύθερος, αυτός, χώρος.

Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε να αφαιρέσει χώρο από την πλατεία και το βρεφονηπιακό σταθμό, στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Σιδηροκάστρου (Βοτανικός) και να τον παραχωρήσει στο εκεί δημοτικό αναψυκτήριο για να τοποθετήσει περισσότερα τραπεζοκαθίσματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Απαλλοτριώνεται» επί σαράντα χρόνια... (2005-01-15 00:00:00.0)
Αποκαλύπτεται σωρεία παρατυπιών (2002-05-17 00:00:00.0)
Το ΣτΕ για Ολυμπιακά έργα (2002-03-22 00:00:00.0)
Ο δήμος απομυζά τον δημότη (1998-09-03 00:00:00.0)
Υποκρισία για τους αγώνες στις ΔΕΚΟ (1998-04-10 00:00:00.0)
Επωμίζονται τεράστιες ευθύνες (1995-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ