Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΚΑ ΤΑΥΡΟΥ
Μια τρώγλη για 22.000 κατοίκους

Απαράδεκτη η κατάσταση στον Υγειονομικό Σταθμό ΙΚΑ Ταύρου, καθώς αδυνατεί να καλύψει, τόσο τις υγειονομικές, όσο και τις διοικητικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει ο σταθμός του ΙΚΑ στον Ταύρο, καθώς έχει πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο. Ο δήμος, οι φορείς και οι κάτοικοι θεωρούν απόλυτη αναγκαιότητα τη στέγασή του σε νέο σύγχρονο και κατάλληλο κτίριο, όπως απαραίτητη θεωρούν και την παράλληλη μετατροπή του από σταθμό ΙΚΑ σε υποκατάστημα, με ταυτόχρονη πλήρωση των κενών θέσεων.

Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές τη δημοτική αρχή, η οποία κατά καιρούς υποδεικνύει στη διοίκηση του ΙΚΑ χώρους, όπου μπορεί να μεταστεγαστεί ο σταθμός, έτσι ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος. Καμία, όμως, πρόταση δεν έγινε ως σήμερα αποδεκτή, αφού η διοίκηση του ΙΚΑ απαιτεί από το δήμο να της παραχωρήσει δωρεάν έκταση, ώστε να γίνει εκεί κτίριο. Πράγμα που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως δήλωσε στο "Ρ" ο αντιδήμαρχος Κώστας Ζωγράφος,εφόσον δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα και ελεύθεροι χώροι.

Ετσι, τις ανάγκες μιας καθαρά βιομηχανικής περιοχής, με 550 εργοστάσια και βιοτεχνίες και 22.000 κατοίκους, έρχεται να τις καλύψει ένας σταθμός του ΙΚΑ που υπολειτουργεί. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τόσο το επιστημονικό, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι. Οι ανάγκες για την κάλυψη των κενών θέσεων είναι τέτοιες, που επιβάλλουν την άμεση πρόσληψη προσωπικού. Χρειάζονται άμεσα, ένας παθολόγος, ένας καρδιολόγος, ένας χειρουργός, ένας οφθαλμίατρος, ένας ορθοπεδικός, ένας δερματολόγο, ένας οδοντίατρος και ένας γυναικολόγος. Επίσης, για την κάλυψη των νοσηλευτικών αναγκών, πρέπει απαραιτήτως να εργαστεί μια ακόμη νοσοκόμα. Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε και από τους γιατρούς του σταθμού, αλλά και από τους ασφαλισμένους. "Ηρθα σήμερα να βρω ορθοπεδικό και δεν έχει. Πρέπει να έρθει κανείς το πρωί και αν θα εξυπηρετηθεί και τότε. Τι να πει κανείς, η κατάσταση εδώ είναι άθλια", τόνισε ο Μανώλης Σοφιανός,κάτοικος της περιοχής.

Από την πλευρά της, η παθολόγος Κανέλα Κάρνου,εξοργισμένη, μας είπε: "Η κατάσταση εδώ είναι απαράδεκτη. Γιατροί δεν υπάρχουν, βρωμιά, σεντόνια δεν έχει, σε ολόκληρο το κτίριο υπάρχει μόνο ένας νιπτήρας. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τις άδειές μας. Από το πρωί έχω δει όλους τους ασθενείς που πέρασαν, αναγκαζόμαστε να γράφουμε και φάρμακα από άλλες ειδικότητες για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι. Ο κόσμος διαμαρτύρεται και με το δίκιο τους". Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε ασθενοφόρο. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο δήμαρχος Ταύρου, Παναγιώτης Βακαλόπουλος τόνισε στο "Ρ": "Η καθυστέρηση αναβάθμισης του ΙΚΑ κινείται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο υποβάθμισης του ιδρύματος, των κοινωνικών περικοπών, καθώς και για να ενισχυθεί η ιδιωτική ασφάλιση".

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Κ. Ζωγράφος υπογράμμισε: "Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη διοίκηση του ΙΚΑ, για να δημιουργηθούν τέτοια ιατρεία, που να καλύπτουν την περιοχή. Είναι καιρός να σταματήσει η αλληλογραφία μεταξύ του δήμου και του ΙΚΑ, ώστε να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις του λαού, για μια καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη".

Την αμέριστη συμπαράστασή της στη δημοτική αρχή, εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ταύρου, Τούλα Καραβίδα,λέγοντας: "Ο Σύλλογός μας εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται με την ΤΑ, για να λυθεί το πρόβλημα. Ημασταν και θα είμαστε στο πλευρό της, μέχρι να τα καταφέρουμε".

Ε. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ