Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Ποιος πληρώνει τον "τζερεμέ";

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την προκλητική διαφήμιση, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

Ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες, πανάκριβες διαφημίσεις στην τηλεόραση - άραγε με χρήματα που βγήκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό; Με τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί ότι θα δοθούν στο Δήμο Κερατσινίου για έργα στην περιοχή; - και ένα μπαράζ προπαγάνδας από την κυβέρνηση, προκειμένου να πειστεί ο λαός του Κερατσινίου ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα λειτουργήσει προς "όφελος" της περιοχής. Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της "κοινωνικής" συμφωνίας...

Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικά τα επιχειρήματα, της κυβέρνησης της διοίκησης της ΔΕΗ και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα από τη διαφήμιση, ισχυρίζονται πως το εργοστάσιο θα κλείσει οριστικά το 2002. Παραβλέπουν όμως μια σημαντική λεπτομέρεια, ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν κλειστό για 15 ολόκληρα χρόνια και με τη σημερινή απόφαση θα ξαναλειτουργήσει, διαψεύδοντας έτσι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλες τις δεσμεύσεις, ότι το εργοστάσιο δε θα ξαναλειτουργήσει, που είχαν δώσει στο λαό του Κερατσινίου μέχρι σήμερα. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες διαφημίσεις παραβλέπουν επιμελώς να αναφέρουν ότι το έγκλημα αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διοχετευτεί το φυσικό αέριο, που η χώρα μας από το 1997 είναι αναγκασμένη να προμηθεύεται και να το πληρώνει.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα κλείσει το 2002, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των υπευθύνων. Ακόμη όμως και αν εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία, μέχρι εκείνη την περίοδο θα λειτουργεί κανονικά και από κει και πέρα θα παραμείνει εφεδρεία εσαεί στο χώρο αυτό και θα λειτουργεί όταν υπάρχει ανάγκη, σκορπίζοντας τη ρύπανση και το θάνατο σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Οσον αφορά την "κοινωνική συμφωνία" που υπάρχει στη λύση αυτή, οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και τα άλλα στελέχη που επιχείρησαν προ ημερών να οργανώσουν τη γνωστή φιέστα στην περιοχή, πρέπει να πήραν την απάντηση και να έχουν πειστεί ότι ο λαός του Κερατσινίου δεν την αποδέχτηκε και ουδέποτε θα την αποδεχτεί.

Το πολύ σοβαρό αυτό θέμα έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής και Δ. Κουμπούρης.Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου: "Από πού αντλούν το δικαίωμα η κυβέρνηση και η ΔΕΗ να εξαπατούν τον ελληνικό λαό, ξοδεύοντας τον ιδρώτα του, καθώς και πόσο στοίχισε αυτή η διαφημιστική εκστρατεία και με τι κονδύλια καλύφθηκε;".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φορείς ζητούν την παύση της λειτουργίας του (2005-05-21 00:00:00.0)
«Εισαγγελείς Περιβάλλοντος»... (2003-10-25 00:00:00.0)
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! (1996-05-17 00:00:00.0)
Αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις (1996-05-14 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για το "δράκο" της ΔΕΗ (1996-01-20 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ δε νομιμοποιεί την πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (1995-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ