Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡ. ΜΑΡΙΝΟΥ
Ο νεκρός δε μιλάει...

Αναπάντητα τα ερωτήματα για το πώς και από ποιον σκοτώθηκε

Αναπάντητα μένουν τα ερωτηματικά γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του Χριστόφορου Μαρίνου, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει το θάνατό του αυτοκτονία και παρά την εσπευσμένη επίσης προσπάθεια της Ασφάλειας να φορτώσει στο νεκρό πλέον Μαρίνο σειρά εκκρεμών υποθέσεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Το μόνο βέβαιο στην όλη ιστορία είναι ότι ο Μαρίνος παραβίασε την περασμένη Δευτέρα ανενόχλητος τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού και κατευθύνθηκε προς τις Κυκλάδες με το πλοίο "Πήγασος". Οταν αντιλήφθηκε ότι τον παρακολουθούν γύρισε προχτές το βράδυ στον Πειραιά, χωρίς να αποβιβαστεί στη διαδρομή και εκεί τον περίμεναν 8 αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και δύναμη της Αστυνομίας. Στις 7.50 βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα του, χτυπημένος από περίστροφο στο κεφάλι. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι χτυπήθηκε με κατεύθυνση από δεξιά προς τα αριστερά. Οταν όμως έγινε γνωστό ότι ήταν αριστερόχειρας, ανακοινώθηκε ότι το βλήμα είχε την αντίθετη φορά, από αριστερά προς τα δεξιά! Ερωτηματικά υπάρχουν και για το χρόνο του θανάτου, καθώς οι θαλαμηπόλοι που τον ειδοποίησαν να κατέβει, όταν έφτασε το πλοίο στον Πειραιά, δεν άκουσαν πυροβολισμό. Τη σχετική ανακοίνωση την έκαναν οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, που παραβίασαν την πόρτα της καμπίνας και δήλωσαν μετά ότι τον βρήκαν νεκρό...

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, διά του Κ. Γείτονα, ανακοίνωσε ότι ο Μαρίνος ενέχεται πιθανά στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και από το μηχανισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης διέρρευσε σε ορισμένους δημοσιογράφους το όνομα ενός υποτιθέμενου συνεργού του που τον κάρφωσε.

Η κηδεία του Χρ. Μαρίνου έγινε χτες το απόγευμα στον Κόκκινο Μύλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ