Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελπιδοφόρο Φεστιβάλ Δράμας

"Η θαρραλέα παρουσία νέων δημιουργών στο στίβο της κινηματογραφικής έκφρασης" θα είναι φετινό χαρακτηριστικό του 19ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (16 ως 22/9), σύμφωνα με την Προκριματική Επιτροπή,η οποία συνεδρίασε για να επιλέξει τις ταινίες που θα υποβληθούν.

Από τις 96 συνολικά ταινίες που υποβλήθηκαν στο Φεστιβάλ, η επιτροπή επέλεξε να διαγωνιστούν: 19 ταινίες μυθοπλασίας (οι 3 με κινούμενα σχέδια), 19 σπουδαστικές ταινίες, 4 ντοκιμαντέρ και 2 τηλεοπτικές παραγωγές. Στο πληροφοριακό τμήμα επελέγησαν και θα προβληθούν 8 ταινίες μυθοπλασίας (οι 3 είναι πειραματικές), 13 σπουδαστικές, 3 ντοκιμαντέρ και 2 τηλεοπτικές παραγωγές.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ της Δράμας θα διεξάγεται και το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσουν οι ταινίες: "Τα αερικά της Κέρου" της Μαρίνας Κουνενάκη (ντοκιμαντέρ), "Ο άγνωστος" της Μύρνας Τσάπα (μυθοπλασίας) και "Τσάρλεστον" του Φίλιππου Τσίτου (μυθοπλασίας).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ, "15 από τις ταινίες που υποβλήθηκαν στο Φεστιβάλ, σύμφωνα με την απόφαση της Προκριματικής Επιτροπής δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να προβληθούν σε κάποιο από τα τμήματα του Φεστιβάλ. Η ποιοτική άνοδος στην καλλιτεχνική έκφραση και τις λοιπές συνιστώσες της παραγωγής έδωσε την ευχέρεια στα μέλη της να ασκήσουν ουσιαστικά τα καθήκοντά της". Η Προκριματική Επιτροπή επισημαίνει και άλλες συνιστώσες της φετινής διοργάνωσης όπως: "Η μικρή ποσοτικά παρουσία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο σύνολο των συμμετοχών του Φεστιβάλ και η ανάγκη εξεύρεσης και άλλων πηγών χρηματοδότησης της ταινίας μικρού μήκους. Η παρουσία της ΕΡΤ ως παραγωγού,που πρέπει να συνδεθεί με την αξιοποίηση νέων δημιουργών. Το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις σπουδαστικές ταινίες σχολών ελληνικών και του εξωτερικού.Είναι αναγκαίο οι ελληνικές σχολές να εκσυγχρονίσουν τις αντιλήψεις τους. Τέλος, η Προκριματική Επιτροπή κάνει έκκληση στην πολιτεία, τους φορείς και τους δημιουργούς να σταθούν αρωγοί του Φεστιβάλ Δράμας,που αποτελεί διαρκές φυτώριο ελπίδων του κινηματογράφου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ