Κυριακή 28 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Δεν πρέπει να εφαρμοστεί

Ανακοίνωση της Εργατικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ

"Οι αγώνες των νέων και του εργατικού κινήματος μπορούν να εμποδίσουν στην πράξη αυτά τα μέτρα. Ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί".

Με αυτήν την εκτίμηση, "υποδέχεται" η Εργατική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ" τον ψευδεπίγραφο νόμο Γιαννόπουλου για την ανεργία. Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Με το νομοσχέδιο αυτό, που ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές της "Λευκής Βίβλου", αλλά συνειδητά κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.

Ο "αντιστασιακός" υπουργός Εργασίας χτύπησε ξανά, προβάλλοντας για άλλη μια φορά αντίσταση ενάντια στις απαιτήσεις των εργαζομένων, προστατεύοντας έτσι τη μειοψηφία του ελληνικού λαού, την ολιγαρχία του τόπου μας.

Αξιος ο μισθός του και η προβολή του από τα ΜΜΕ. Με το νομοσχέδιο αυτό για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας επιχειρούν να μας πείσουν ότι: Αντί για δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από παραγωγική ανάπτυξη και έλεγχο της εργοδοσίας, πρέπει να υπάρχει ανακύκλωση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, χαρίζοντας μάλιστα στους εργοδότες τσάμπα εργατικό δυναμικό, που θα το πληρώνουν το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ. Με αυτό τον τρόπο, χρηματοδοτούν τους εργοδότες για προσλήψεις νέων ανέργων και όχι μόνο. Αντί για εξειδίκευση εργαζομένων μέσα από μια ουσιαστική και αναβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση, προωθούν την ειδίκευση μέσα από ιδιωτικά ΚΕΚ και τις επιχειρήσεις, επιδοτώντας τους με λεφτά εργαζομένων. Αντί για διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ασφαλιστικά ταμεία θα χρηματοδοτούν το κύριο κόστος της ασφάλισης για προσλήψεις νέων έως 30 χρόνων, απαλλάσσοντας από αυτό το κόστος τους εργοδότες.

Αλλωστε, και η Σύνοδος Κορυφής της Φλωρεντίας, που οι αποφάσεις της ήταν η νέα έκδοση της "Λευκής Βίβλου", που την ονόμασαν Σύμφωνο Εμπιστοσύνης για την απασχόληση, κύριο στόχο έχει: Τη μείωση του κόστους εργασίας, το πάγωμα των μισθών, κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, επέκταση της μερικής απασχόλησης.

Οι αγώνες των νέων και του εργατικού κινήματος μπορούν να εμποδίσουν στην πράξη αυτά τα μέτρα. Ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ