Κυριακή 28 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνώνυμο του ψεύδους

Δίκαια, ο όρος "κυβερνητικός εκπρόσωπος" έχει γίνει συνώνυμος με τη λέξη ψέμα. Κλήθηκε, άλλη μια φορά, προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντήσει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να πιεστεί το καθεστώς της Αγκυρας και να σταματήσουν να πεθαίνουν οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές.

Ιδού η απάντηση: "Γνωρίζετε ότι τα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θέματα υψίστης προτεραιότητας. Πάντοτε έχουμε συνδέσει το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την εξέλιξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση" (!). Πάει πολύ! Ο κ. Ρέππας δε θυμάται ότι ένας από τους όρους που προβλέπονταν για την Τελωνειακή Ενωση Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας ήταν η βελτίωση της κατάστασης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα; Προσποιείται πως ξεχνάει ότι η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέσυρε το βέτο, επιδεικνύοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στα ανθρώπινα δικαιώματα;

Υ.Γ.: Το πόσο την ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, φάνηκε αμέσως μετά, όταν ο Δ. Ρέππας έσπευσε να συμφωνήσει με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λέγοντας "ασφαλώς και είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας" τα όσα συμβαίνουν στις φυλακές!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ