Κυριακή 28 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανανέωση διαπιστευτηρίων...

Αλλαγή φρουράς στην ελληνική στρατιωτική δύναμη που συμμετέχει στην UNIFOR, τη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής στη Βοσνία. Από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" αναχώρησαν 79 μόνιμα χαμηλόβαθμα στελέχη του στρατού ξηράς, προκειμένου να αντικαταστήσουν αντίστοιχο αριθμό συναδέλφων τους, που θέλησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Κίνητρο, όπως έλεγαν μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν φύγουν, "τα χρήματα", αλλά και "η εμπειρία και η περιπέτεια".

Ισως κι οι ίδιοι θα 'πρεπε να αναλογιστούν πόσο καλή τελικά "εμπειρία" είναι να είσαι μέλος ενός στρατού κατοχής μιας άλλης χώρας (τέτοιες "εμπειρίες" έχει γνωρίσει δυστυχώς η Ελλάδα), ιδίως δε όταν δεν εξυπηρετείς καν τα συμφέροντα της δικής σου χώρας, αλλά του ΝΑΤΟ. Οταν υποτίθεται ότι στηρίζεις την "ειρήνη του Ντέιτον", που βασίστηκε στη σφαγή των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Μια σφαγή που ανά πάσα στιγμή οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις εκεί δε θα διστάσουν να την επαναλάβουν αν χρειαστεί.

Για τους κυβερνώντες της χώρας, που επιμένουν να διατηρούν στη Βοσνία ελληνικό στρατό και μάλιστα να τον ανανεώνουν κιόλας, τι να πει κανείς; Τα διαπιστευτήρια υποταγής στη ΝΑΤΟικές διαταγές τα 'χουν δώσει εδώ και πολύ καιρό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ