Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Διεθνής συνάντηση των Ζαπατίστας

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Αρχισε, το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή Τσιάπας, η Διηπειρωτική Συνάντηση για την Ανθρωπότητα και κατά του Νεοφιλελευθερισμού, που διοργανώνεται από τον Εθνικοαπελευθερωτικό Στρατό των Ζαπατίστας.

Στη συνάντηση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 2.500 αντιπρόσωποι από 41 χώρες του κόσμου. Οι εργασίες της λαμβάνουν χώρα σε ένα χώρο που έστησαν με ξύλο οι Ινδιάνοι της περιοχής ανάμεσα στο δάσος και στις καλαμποκαλλιέργειες πάνω στο λασπώδες έδαφος. Στο χώρο αυτό λειτουργούν ξενώνες και εστιατόρια για 2.500 άτομα, μία υποτυπώδης κλινική, ένα κέντρο Τύπου, αλλά και μια αίθουσα επικοινωνιών με δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στην είσοδο έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλα πανό: "Θα κτίσουμε μια πατρίδα, όπου θα έχουν θέση όλοι οι λαοί και οι γλώσσες τους, όπου θα μπορούν όλοι να κάνουν περίπατο και να γελούν" και "τα λόγια μας, τα τραγούδια μας, οι κραυγές μας είναι για να μην πεθάνει πια κανείς".

Στη συνάντηση παίρνουν μέρος αρκετές διεθνείς προσωπικότητες, ανάμεσα στις οποίες και η Ντανιέλ Μιτεράν ως πρόεδρος της οργάνωσης "Γαλλία - Ελευθερία". Οι εργασίες της συνάντησης ξεκίνησαν με τις ομιλίες 3 "κομαντάντε", ενός άνδρα και δύο γυναικών, στις οποίες καταδίκαζαν "το σύστημα θανάτου, αδικίας και καταστολής του νεοφιλελευθερισμού" και διατύπωναν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν "για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ