Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
"Να παρέμβει ο εισαγγελέας για το πάρκο Ελευθερίας"

Προκύπτουν και ποινικές ευθύνες, εκτιμά ο επικεφαλής της παράταξης Λεων. Αυδής και ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τη διερεύνηση της υπόθεσης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα στο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει, με τις αθέμιτες ενέργειες του Λαμπράκη και την παραπέρα καταστροφή, απ' αυτόν, του πάρκου Ελευθερίας, για να κατασκευάσει την όπερά του, ζητά ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.

Συγκεκριμένα, με γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης τονίζει ότι όπως προκύπτει από το πολεοδομικό Προεδρικό Διάταγμα της 23/11/95 (ΦΕΚ 1061/Δ), την οικοδομική άδεια 702/12.7.1996 της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθήνας και την από 17.7.1996 απάντηση του μέλους της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γουλφ Ματίες,σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη,ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πέτυχε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ για την ανέγερση συνεδριακού κέντρου στο πάρκο Ελευθερίας.

"Το έργο, σημειώνει ο Λεων. Αυδής, φέρεται ότι θα συγχρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού. Αλλά ούτε το πολεοδομικό ΠΔ, ούτε η άδεια οικοδομής που εκδόθηκε σε εκτέλεσή του, προβλέπουν την ανέγερση συνεδριακού κέντρου. Προκύπτει, επομένως, ότι ή η Επιτροπή της ΕΕ παραπλανήθηκε και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει συνεδριακό κέντρο που δεν πρόκειται να ανεγερθεί, ή η διοίκηση παραπλανήθηκε και εξέδωσε άδεια οικοδομής, η οποία προβλέπει και εξασφαλίζει ψευδεπίγραφα την ανέγερση συνεδριακού κέντρου".

Συνεχίζοντας ο Λεων. Αυδής επισημαίνει ότι, εφόσον η παραπλάνηση είναι αποτέλεσμα ενεργειών που αποβλέπουν σε αθέμιτη εξυπηρέτηση συμφερόντων, ανακύπτει ζήτημα ποινικής ευθύνης και υπογραμμίζει ότι η Εισαγγελία οφείλει να το διερευνήσει, ενόψει μάλιστα της ιδιαίτερης σοβαρότητάς του.

Να σημειωθεί ότι - πέρα από την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί στην πνιγμένη από το τσιμέντο Αθήνα, με την καταστροφή ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει - ο Λαμπράκης έχει "κάνει γαργάρα" την αλλαγή ονομασίας και χαρακτηρισμού - από "συνεδριακό" σε "πολιτιστικό" - του νέου Μεγάρου, που έχει αρχίσει να κατασκευάζει δίπλα στο παλιό, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Επίσης, έχει αφήσει "ασχολίαστες" τις πληροφορίες που θέλουν τον υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, που κατασκευάζει, να προορίζεται για δημιουργία υπόγειας όπερας.

Εξάλλου, όπως έχει αποκαλύψει ο Βασίλης Εφραιμίδης, στο προαναφερόμενο ΠΔ δεν προβλέπεται η δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου και ο ΕΟΤ δεν έχει λάβει καμιά αίτηση χρηματοδότησης ή έγκρισης λειτουργίας Συνεδριακού Κέντρου στο χώρο του Πάρκου Ελευθερίας. Επιπλέον, έχει κάνει γνωστό ότι το Κέντρο - σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης - χαρακτηρίζεται ως Συνεδριακό Κέντρο, αλλά στο Προεδρικό Διάταγμα(ΦΕΚ 1061Δ/4.12.95) χαρακτηρίζεται ως "πολιτιστικό". Και ακόμα, ότι παρά την έγκριση της άδειας κατασκευής των "βοηθητικών χώρων" του Μεγάρου Μουσικής, με την 702/96 άδεια, αποκαλύπτεται ότι το εν λόγω Κέντρο μπορεί να μετατραπεί τελικά σε όπερα, διπλάσιας μάλιστα χωρητικότητας από το ίδιο το Μέγαρο Μουσικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ