Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για ποιον δουλεύουν τα ΜΑΤ;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την κινητοποίηση δυνάμεων της κρατικής καταστολής σε βάρος των κατοίκων των χωριών Ηρακλείου και Δρυμού στο νομό Θεσσαλονίκης

Στο τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα κινητοποιήθηκαν για να εμποδιστεί κινητοποίηση των κατοίκων των Κοινοτήτων Ηρακλείου και Δρυμού, που θέλησαν να σταματήσουν τις παράνομες εργασίες συνεργείων της βιομηχανίας "ΜΑΞΙΜ", επανέρχονται με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Κατσαρός και Αντ. Σκυλλάκος.

"Είναι απαράδεκτο ο κρατικός μηχανισμός να χρησιμοποιείται ενάντια στους κατοίκους μιας περιοχής, προκειμένου να βοηθήσει ένα βιομήχανο να παρανομεί και να σκορπά θάνατο. Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία χρόνια τώρα μολύνει ανεξέλεγκτα την περιοχή και έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων από τους κατοίκους που ζητάνε να μπει επιτέλους φραγμός στην ασύδοτη δράση της", τονίζουν οι δύο βουλευτές στην Ερώτησή τους. Και αναφέρονται στις τελευταίες παράνομες ενέργειες του βιομηχάνου Περτσινίδη,ο οποίος χωρίς άδεια από τα Κοινοτικά Συμβούλια των Κοινοτήτων Ηρακλείου και Δρυμού σύνδεσε μια γεώτρηση με τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου "ΜΑΞΙΜ". Ακόμα επισημαίνουν πως σύμφωνα με την άδεια της Νομαρχίας, η σύνδεση θα μπορούσε να γίνει μόνο με την προϋπόθεση ότι λειτουργεί ο νέος βιολογικός σταθμός του εργοστασίου, πράγμα που δεν έχει γίνει.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, Α. Τσοχατζόπουλο,Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα και ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη,γιατί χρησιμοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του ο συγκεκριμένος βιομήχανος και αν θα αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους. Επίσης ζητούν να μάθουν τι μέτρα θα παρθούν ώστε να σταματήσουν οι παρανομίες και να μην προχωρήσει η σύνδεση της γεώτρησης με τις εγκαταστάσεις του "ΜΑΞΙΜ" - εφόσον δεν τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις - καθώς και αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ένας ορθολογικός σχεδιασμός ανάπτυξης της περιοχής, που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων, των αγροτών και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το κόστος (2007-10-09 00:00:00.0)
Εγκλημα διαρκείας σε βάρος της δημόσιας υγείας (2007-09-30 00:00:00.0)
Πρόβλημα και στο νερό από τη «χημική βόμβα» (2005-08-20 00:00:00.0)
Χωρίς οδικό δίκτυο ο Δήμος Γόργιανης (2001-09-21 00:00:00.0)
Οικοπεδοποιούν τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού (1999-05-13 00:00:00.0)
Οι σχεδιασμοί παραμένουν στα χαρτιά (1996-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ