Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η... ελεύθερη αγορά

Ετσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε.Τάδε έφη, ψυχρά και απροκάλυπτα, χτες, η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου, με αφορμή τους προχτεσινούς, θρασύτατους εκβιασμούς της πολυεθνικής "Ζήμενς", ότι θα κλείσει οριστικά το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, αν μέχρι το Σεπτέμβρη δεν της δώσει η κυβέρνηση τις 360.000 παροχές του ΟΤΕ.

Η υπουργός Ανάπτυξης παρέχει, με άλλα λόγια, πλήρη κάλυψη στην ανοιχτή και ωμή εκβιαστική τακτική της πολυεθνικής. Και όχι μόνον αυτό. Ουσιαστικά, "συμβουλεύει" και τους υπόλοιπους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Το δρόμο που άνοιξε η GOOD YEAR και τον "βλέπουν" ήδη ο Κόκκαλης και άλλα... επίλεκτα μέλη της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας".

Και ας μην επιχειρεί και η υπουργός και η κυβέρνηση, συνολικά, να κρυφτούν πίσω από τους περιβόητους νόμους της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς. Η ίδια είναι, που μαζί με τους κάθε λογής δικομματικούς συνεταίρους της καθιέρωσαν και ενισχύουν καθημερινά το καθεστώς της "ελεύθερης" αγοράς. Η ίδια, ως εκπρόσωπος και υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων, έχει φέρει τη χώρα και τους εργαζόμενους στη σημερινή τραγική θέση, έρμαιο στις ακόρεστες ορέξεις των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ