Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπόθεση όλων

Οπως αναμενόταν η πολυεθνική "Good Υear" επιβεβαίωσε χτες, με επιστολή της στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, την αμετάκλητη απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, γιατί αυτό - όπως με τη γνωστή κυνικότητα απάντησε - επιβάλλουν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της, δηλαδή, το κυνήγι του "μέγιστου κέρδους".

Ασφαλώς κανείς δε χαίρεται γι' αυτή την εξέλιξη και για τις θέσεις εργασίας που χάνονται.

Ομως δεν μπορεί να μην καταδικαστεί η στάση της κυβέρνησης, η οποία συγκέντρωσε όλες τις προσπάθειές της στον εξευμενισμό της πολυεθνικής, εγγυώμενη ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, τα οποία, βέβαια, θα προέρχονταν είτε από περαιτέρω υποχωρήσεις των εργαζομένων, είτε από μεγαλύτερες κρατικές "διευκολύνσεις". Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας καλλιέργησε προσδοκίες και αυταπάτες στους εργαζόμενους, γενικότερα με τη στάση της ρεαλιστικής υποταγής, που ακολούθησε απέναντι στην πολυεθνική.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Μόνο αν πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, αν εμπιστευθούν τον ενωμένο, αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα τους, μπορούν να περιμένουν "καλύτερες μέρες".

Ηδη οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της "Good Υear" έχουν δείξει την αγωνιστική τους διάθεση. Ο αγώνας τους πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ