Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πιο ακριβή πόλη

Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, λέμε για κάποιον, όταν ξαφνικά και απότομα βρεθεί από την καλοπέραση στη φτώχεια και την κακομοιριά. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τη Μόσχα, την άλλοτε πρωτεύουσα της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης.

Ποιος ξένος επισκέπτης της δε θυμάται και δεν είχε παλιότερα εντυπωσιαστεί από τις φτηνές τιμές των προϊόντων, που μπορούσε να βρει στα μεγάλα πολυκαταστήματά της. Και όμως, ο άλλοτε παράδεισος της φτήνιας έχει τώρα μετατραπεί σε μια πανάκριβη πόλη. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάταξη του Γραφείου Στατιστικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Μόσχα θεωρείται η ακριβότερη πόλη του κόσμου για κάποιον ξένο, που θα μείνει σ' αυτή μερικές μέρες, ενώ έρχεται πέμπτη - διατηρώντας τα... πρωτεία στην Ευρώπη - για τους ξένους που μένουν μόνιμα σ' αυτήν.

Μικρό το κακό, θα πείτε. Στο κάτω κάτω, ας πάνε αλλού για τουρισμό όποιοι δεν έχουν να ξοδέψουν τόσα πολλά... Ελα, όμως, που η Μόσχα δεν είναι μόνο για τους ξένους πανάκριβη, αλλά και για τους ντόπιους, που γνωρίζουν τώρα από την "καλή" τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και του καπιταλισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ