Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάνθρωπη υποκρισία

Αποκαλυπτικά και ταυτόχρονα φρικιαστικά στοιχεία, για τις εφιαλτικές συνθήκες κράτησης και βασανισμού των δεκάδων χιλιάδων Τούρκων και Κούρδων πολιτικών κρατούμενων στη γειτονική χώρα, αλλά και των μεθόδων συγκάλυψής τους, έφερε στο φως της δημοσιότητας η αμερικάνικη οργάνωση "Γιατροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα". Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας υποχρεώνουν τους γιατρούς, που εξετάζουν τους βασανισθέντες, να παραβλέπουν τα σημάδια που αφήνουν πάνω τους οι βασανιστές τους.

"Η τουρκική κυβέρνηση, υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Οργάνωσης, επιτρέπει τα εκτεταμένα και συστηματικά βασανιστήρια κρατουμένων και οι γιατροί εξαναγκάζονται να αποτελούν ακούσιους συνενόχους της κυβέρνησης στην πρακτική αυτή".

Πρέπει να σημειωθεί, πως η έρευνα της Οργάνωσης κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια και τα συμπεράσματά της στηρίχτηκαν σε συνεντεύξεις με 60 γιατρούς και 39 θύματα βασανιστηρίων, καθώς και στην ανάλυση 350 ιατρικών εκθέσεων. Ολ' αυτά, προφανώς, ούτε τα γνωρίζει, ούτε θέλει να τα μάθει, η αμερικάνικη κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να θεωρεί τα τεκταινόμενα στις τουρκικές φυλακές "εσωτερική υπόθεση" της Τουρκίας. Η απάνθρωπη υποκρισία της "νέας τάξης" σε όλο της το μεγαλείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ