Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΠΡΑΧΑΜΙ
"Λάδωμα" για την αποχέτευση...

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι συνδέσεις με το δίκτυο ακαθάρτων γίνονται "επιλεκτικά"

Υπόνοιες για χρηματισμό εργολάβου, προκειμένου να συνδέσει γρηγορότερα κατοικίες της περιοχής Ασυρμάτου, στο δήμο Αγίου Δημητρίου, με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής. Οι "επιλεκτικές" συνδέσεις έχουν προκαλέσει την αγανάκτησή τους, ενώ ευθύνες για το γεγονός αποδίδονται στη δημοτική αρχή της πόλης.

Για τη σύνδεση με το δίκτυο ο κάθε κάτοικος έχει πληρώσει 96.000 δραχμές συν περίπου 25.000 για κάθε μέτρο πρόσοψης του σπιτιού του. Οι συνδέσεις που ανέρχονται σε 1.700 και ξεκίνησαν στις 20 του Ιούλη, υπολογίζεται από τους αρμόδιους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου ότι θα ολοκληρωθούν το Νοέμβρη, οπότε και λήγει η σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος με τον εργολάβο.

Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, ενώ αρχικά τελείωναν οι συνδέσεις σ' ένα δρόμο και ύστερα ξεκινούσαν οι εργασίες σε επόμενο, άρχισαν ξαφνικά συνδέσεις κατοικιών, χωρίς να ακολουθείται καμιά σειρά, δηλαδή μερικές σε ένα δρόμο, μερικές σε άλλο κ.ο.κ. Εκφράζουν, ακόμα, υπόνοιες ότι αυτό γίνεται επειδή ορισμένοι κάτοικοι, στην προσπάθειά τους να συνδεθούν γρήγορα, χρηματίζουν τον εργολάβο, για να τους εξυπηρετήσει. Οπως δήλωσε, μάλιστα, στον "Ρ" η κάτοικος Ελλη Ορφανίδου,έχει γίνει πλέον σύνθημα στην περιοχή ότι "αν δε λαδώσεις, υπόνομο δε βάζεις".

Χτες το πρωί, ο επιβλέπων - από την τεχνική υπηρεσία του δήμου -μηχανικός του έργου κ. Χριστόπουλος,που επισκέφτηκε την οδό Ναπολέοντος, όπου έχουν συνδεθεί τρία από τα 10 σπίτια, είπε σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τις"επιλεκτικές" συνδέσεις, ότι αυτές έγιναν επειδή οι τρεις κατοικίες "είχαν ανάγκη". Και, ακόμα, ότι η τεχνική υπηρεσία αποφασίζει ποιες είναι οι περιπτώσεις, που χρειάζονται άμεσα σύνδεση. Επίσης, έκανε γνωστό ότι ο εργολάβος έχει τη δυνατότητα να σταματήσει τώρα τις εργασίες και να τις ξεκινήσει πάλι λίγο πριν λήξει ο χρόνος της σύμβασης εκτέλεσης του έργου.

Στον μηχανικό του δήμου απάντησε ο κάτοικος της περιοχής Χρήστος Κατσιώτης,αποκαλύπτοντας ότι στο δρόμο του που έγιναν οι τρεις, υποτίθεται "επείγουσες", συνδέσεις, δε συνδέθηκε σπίτι με ανοιχτό βόθρο που αποτελεί εστία μόλυνσης και είχε πραγματικά προτεραιότητα. Επίσης, υπογράμμισε ότι κάθε 15νθήμερο οι κάτοικοι αναγκάζονται να πληρώνουν 20.000 για την εκκένωση του βόθρου. "Επομένως, από τον Ιούλη μέχρι το Νοέμβρη έχουν να πληρώσουν 200.000, και κάποιοι, ενδεχομένως, χρηματίζουν προκειμένου να συνδεθούν γρήγορα", είπε με έμφαση. Σημείωσε ακόμα ότι η διοίκηση του δήμου θα πρέπει να διασφαλίσει τη χωρίς "παρεμβάσεις" σύνδεση με το δίκτυο, δρόμο ανά δρόμο, και ότι θα έπρεπε να έχει συνάψει σύμβαση που να "δένει" τον εργολάβο, να εξασφαλίζει τη συνεχή εκτέλεση των εργασιών και όχι να καθίσταται ο δήμος υποχείριό του.

Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της "Νέας Πορείας Αγίου Δημητρίου" Γιάννης Ζούπας,μιλώντας στον "Ρ", τόνισε ότι είναι αναγκαίο οι συνδέσεις με το δίκτυο να ολοκληρώνονται σε ένα δρόμο και κατόπιν τα συνεργεία να ξεκινούν τις εργασίες στον επόμενο, εφόσον όλοι οι κάτοικοι πλήρωσαν για τα έργα σχεδόν ταυτόχρονα και όλοι, ουσιαστικά, έχουν μεγάλη ανάγκη να συνδεθούν. "Πραγματικά υπάρχουν υπόνοιες για χρηματισμό και για συνδέσεις "κατά προτεραιότητα"" επισήμανε και συνέχισε: "Για ό,τι συμβαίνει ευθύνεται η διοίκηση του δήμου, που δεν αποφασίζει να γίνονται οι συνδέσεις ανά δρόμο της περιοχής. Να σημειωθεί ότι οι συνδέσεις είχαν ξεκινήσει μ' αυτόν ακριβώς τον τρόπο και ξαφνικά άρχισαν οι "επιλεκτικές" συνδέσεις. Αρα, όντως κάτι συμβαίνει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ