Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντατικοί ρυθμοί

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι πρόβες του έργου "Ιων" του Ευριπίδη,που θα παρουσιάσει, στην Επίδαυρο,στις 16 και 17 Αυγούστου,το "Αμφι - Θέατρο",σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Απόστολου Βέττα και η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο "Ιων" - λέει ο Σπύρος Ευαγγελάτος - "σίγουρα δεν είναι τραγωδία. Είναι ένα παράξενο, γοητευτικό έργο, όπου συμπλέκονται στοιχεία "ειδυλλιακής", ανέμελης εφηβικής ζωής με κωμικές γκροτέσκο σκηνές, που φτάνουν στα όρια της φάρσας, όπου ακολουθούν πολιτικά μοτίβα, που διατυπώνονται με ρητορική ευφράδεια, ενώ ξαφνικά αναδύονται στιγμές ύψιστης δραματικής έντασης".

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Λήδα Τασοπούλου, Κώστας Αθανασόπουλος, Σωτήρης Βάγιας, Μαρία Διακουμάκου, Αρτό Απαρτιάν, Δήμητρα Παπαχρήστου, Γιώργος Καράσης, Νίκος Γιαχαλής.Στο χορό συμμετέχουν: Δήμητρα Παπαχρήστου, Φλώρα Φλέβα, Ντίνα Γκάτζιου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ζώγια Σεβαστιανού, Μίνα Μιχαλοπούλου, Γεωργία Καλλέργη, Εύη Βασιλειάδη, Αννα Βυθούλκα, Ελενα Ντε Βάλλις, Σοφία Παναηλίδου και Κωνσταντίνα Παπαναστασίου.

"Εκμαγεία"

Την καινούρια της παραγωγή, ένα θέαμα με τίτλο "Εκμαγεία",θα παρουσιάσει, στις 13 και 14 Αυγούστου,στο αρχαίο θέατρο του Πειραιά,η Θεατρική Ομάδα "Σμίλη".Πρόκειται για μια σύνθεση από αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών, με θέμα την εναλλαγή του ανθρώπινου και του θεϊκού πάθους. Η δραματουργική επεξεργασία των κειμένων και η διδασκαλία είναι του Βάιου Παγκουρέλη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αννας Μαχαιριανάκη,η μουσική τουΠλάτωνα Ανδριτσάκη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Τάσος Γιαννόπουλος, Αριστέα Κοντραφούρη, Σοφία Λιάκου, Μαρία Κοκκινάκη, Σουλτάνα Νικολαϊδου και Γιώργος Παπαευσταθίου.Στις 19, 20, 21 και 22 Αυγούστου,η παράσταση "Εκμαγεία" θα παρουσιαστεί στο Γκάζι,στο μεγάλο υπαίθριο χώρο του παλιού εργοστασίου και στις 17 Σεπτεμβρίου,στο Θέατρο Πέτρας,στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης. Στη συνέχεια, η "Σμίλη" θα ταξιδέψει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Εδιμβούργο, όπου θα δώσει παραστάσεις, στα πλαίσια του Διεθνούς Θεατρικού Φεστιβάλ,αλλά και στη Σουηδία και την Ουγγαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ