Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οχι στα αντεργατικά σενάρια

Τις αντεργατικές υποδείξεις του ΟΟΣΑ καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας

Αντεργατικό οικοδόμημα χαρακτηρίζει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει και τη στάση του υπουργού Οικονομικών, που τις έκρινε θετικές.

Στην ανακοίνωση της ΟΣΝΙΕ καταγγέλλονται οι ισχυρισμοί του ΟΟΣΑ ότι αιτία της ανεργίας είναι το υψηλό μισθολογικό κόστος για το κεφάλαιο που υπάρχει στη χώρα μας, καθώς και τα μέτρα που προτείνει. Μέτρα που αφορούν σε κατάργηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων, μείωση των κατωτάτων μισθών, μη χορήγηση αυξήσεων σε εργαζόμενους προβληματικών επιχειρήσεων, μέτρα για την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους για τους εργαζόμενους, χτύπημα του συνταξιοδοτικού συστήματος, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.

"Τα αντεργατικά σενάρια - σημειώνεται στην ανακοίνωση - θα πρέπει σήμερα να αποκαλυφθούν στην εργατική τάξη, με πρωτοβουλία των Συνδικάτων, για να τα αντιπαλέψουμε ενωμένοι. Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα σπουδαίο, από οργανώσεις σαν τη ΓΣΕΕ ή άλλες Ομοσπονδίες, που έχουν πλούσιο παρελθόν σε συμβιβασμούς και παραιτήσεις από τα συμφέροντα των εργαζομένων".

Επιβάλλεται, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο αγώνας ενάντια στα αντεργατικά σχέδια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, η πολιτική καταδίκη όσων πολιτικών σκέφτονται ή προσπαθούν να τα υλοποιήσουν και η συσπείρωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ