Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται"

Εμμετρη... δήλωση του υπουργού Εργασίας για την αδυναμία της κυβέρνησης απέναντι στο κεφάλαιο

Στην αόριστη υπόσχεση για "προτίμηση" στα προγράμματα επανακατάρτισης τουΟΑΕΔ,όταν... θα γίνουν, φαίνεται να εξαντλείται η παρέμβαση της κυβέρνησης για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 350 απολυμένοι εργάτες της GOOD YEAR,σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Ευ. Γιαννόπουλου,κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Κατά τ' άλλα, ο υπουργός Εργασίας "σήκωσε ψηλά τα χέρια" απέναντι στο ξένο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές που δρουν ασύδοτα στη χώρα μας, καταφεύγοντας σκόπιμα και σε στιχάκια του τύπου: "Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται. Το κεφάλαιο δεν ορίζεται".

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πρωτόπαππας,δήλωσε χτες ότι πρέπει να δημιουργηθεί "επενδυτικό κλίμα", να "ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα" και να οικοδομηθούν... "νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα στην οικονομία μας".

Στη χτεσινή συνέντευξη ανακοίνωσε για άλλη μια φορά ότι τα δυο νομοσχέδια για τη "ρύθμιση θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης" και τη "σύσταση κλάδων κύριας ασφάλισης αγροτών", είναι έτοιμα προς κατάθεση στη Βουλή, αλλά αρνήθηκε επίμονα να κάνει την παραμικρή νύξη για το περιεχόμενό τους.Επίσης, δεσμεύτηκε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί, θα υπάρξει διάταξη που θα ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων. Με τον τρόπο αυτό θα επανέλθει σε ισχύ η προηγούμενη υπουργική απόφαση που ρύθμιζε το ωράριο (12ωρη λειτουργία) και η οποία είχε ακυρωθεί μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι οι δημοσιογράφοι θα γίνουν δικαιούχοι των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τόσο του στεγαστικού, όσο και των δανειοδοτικών προγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ