Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ρόλο αναρριχητή!

Τη μεταφορά σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στον πρώτο όροφο σχολικού συγκροτήματος, καταγγέλλει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου

"Προτάσεις" που υποβαθμίζουν την παιδεία καταθέτει και προσπαθεί να εφαρμόσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Περιστερίου, για τη μεταφορά και τη μεταστέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του δήμου, στο 31ο Δημοτικό σχολείο και μάλιστα στον πρώτο όροφο του σχολείου (!), καταγγέλλει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου. Και η απόφαση αυτή αφορά παιδιά, που τα περισσότερα έχουν κινητικές δυσκολίες.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, που φιλοξενεί 35 μαθητές σε σύνολο 500 παιδιών που υπάρχουν στο δήμο, στεγαζόταν στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία ήταν χωρισμένη σε έξι τμήματα με ντουλάπες! Στη συνέχεια η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ο Νομάρχης αποφάσισαν τον Νοέμβρη του 1995, τη μεταφορά και μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου "που στεγάζεται σε ακατάλληλους χώρους για εκπαίδευση - όπως αναφέρουν στο πρακτικό της απόφασης - στο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου για ένα χρόνο, με την προϋπόθεση ότι στο διάστημα αυτό θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την οριστική του εγκατάσταση".

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ πριν ένα χρόνο μιλούσαν για εξεύρεση δικού του χώρου, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του στις 4 - 7 - 96 αποφάσισε πάλι τη μεταφορά και συστέγασή του στο 31ο Δημοτικό σχολείο.

"Ενώ τέθηκε σε λειτουργία εδώ και αρκετά χρόνια το Ειδικό Σχολείο και ενώ έχουν προταθεί τα 800 και 1.630 οικοδομικά τετράγωνα για την ανέγερση δικής του σχολικής στέγης, μέχρι και σήμερα οι μαθητές μας ταλαιπωρούνται από τις συνεχείς "προφορικές μετακομίσεις" τους", ανέφερε σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας από τον Νοέμβρη του 1995, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου.

Η Ενωση σε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και το ΔΣ, εκφράζει την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία των γονιών για την παραπάνω εισηγητική πρόταση της Επιτροπής Παιδείας για μεταφορά του Ειδικού Σχολείου.

"Η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου στο 31ο, πέρα του ότι αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά αυτά, θα καταργήσει την όποια λειτουργικότητα του 31ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων εφ' όσον 120 μαθητές θα επιβαρύνουν τα υπόλοιπα σχολεία", αναφέρει στην επιστολή η Ενωση και σημειώνει: "Με τη στάση σας συνδράματε στον εμπαιγμό του ΟΣΚ και δε στάθηκε δυνατόν οχτώ μήνες τώρα να μην τοποθετηθούν οι αίθουσες Προκάτ στο 26ο Δημοτικό Σχολείο (την οποία θεωρούμε εντελώς προσωρινή και βραχυπρόθεσμης διάρκειας) τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι αρκούν μόνο δύο μήνες".

Η Ενωση καλεί τους αρμόδιους να πιέσουν για την άμεση τοποθέτηση των Προκάτ αιθουσών και την παράλληλη συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας, έτσι ώστε η σχολική περίοδος 97 - 98 να προσφέρει επιτέλους στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του δήμου ένα σύγχρονο λειτουργικό δικό τους σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ