Κυριακή 11 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Εκατοντάδες έφηβοι θύματα βιασμού

ΠΑΡΙΣΙ.-

Το 15% των κοριτσιών στη Γαλλία έχουν πέσει θύματα βιασμού κάποια στιγμή στη ζωή τους, αναφέρουν τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης που έγινε σε νέους ηλικίας 15 έως 18 χρόνων από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Ερευνας.

Στο 85% των περιπτώσεων αυτών, ο βιαστής ήταν γνωστός στο θύμα, ενώ σε ένα ποσοστό 8% ο βιαστής ήταν μέλος της οικογένειας του κοριτσιού. Μερικά από τα κορίτσια που απάντησαν στα ειδικά ερωτηματολόγια του Κέντρου Επιστημονικής Ερευνας, είπαν ότι αναγκάστηκαν να πάρουν μέρος σε σεξουαλική πράξη από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων!

Οσον αφορά τα αγόρια, ένα ποσοστό 2,3% απάντησε ότι έχει πέσει θύμα βιασμού, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα από γυναίκες και το ένα τέταρτο από άνδρες...

Αλλα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το 3,3% των νεαρών Γαλλίδων που απάντησαν στα ερωτηματολόγια έχουν μείνει έγκυες τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Το 72% αυτών έχει κάνει αμβλώσεις, ένα ποσοστό 16% έχει αποβάλει και ένα 12% απάντησε ότι έχει τεκνοποιήσει.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από στοιχεία 6.445 ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν από εφήβους τη διετία 1992 - 94.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ