Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ
Ιδιώτες οι χρηματοδότες τρομοκρατών;

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Δεν είναι τόσο τα καθεστώτα της Λιβύης και του Ιράν που στηρίζουν τις περισσότερες τρομοκρατικές οργανώσεις που πλήττουν αμερικανικά ή ισραηλινά συμφέροντα, όσο πλούσιοι επιχειρηματίες των χωρών του Περσικού Κόλπου, υποστηρίζει σε χτεσινό ρεπορτάζ η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς".

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες πρώην και σημερινών αξιωματούχων των ΗΠΑ, αναφέρει ότι οι αμερικανικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στρέφουν τώρα τις υποψίες τους κατά επιχειρηματιών από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πιστεύοντας μεταξύ άλλων ότι αυτοί χρηματοδότησαν τη δράση του Πακιστανού Ράμζι Αχμεντ Γιουσέφ, ο οποίος κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση στο Κέντρου του Διεθνούς Εμπορίου της Νέας Υόρκης πριν τρία χρόνια.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν εστιάσει το "ενδιαφέρον τους" στις δραστηριότητες του Σαουδάραβα επιχειρηματία, Οσάμ Μπιν Λάντεν, ο οποίος θεωρείται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ως "ένας από τους κυριότερους χρηματοδότες των ισλαμικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο". Οι "Νιου Γιορκ Τάιμς" της Ν. Υόρκης, σημειώνουν σ' αυτό το σημείο ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αφαίρεσαν από τον επιχειρηματία την υπηκοότητά του το 1994.

Το ίδιο έντυπο παραθέτει δηλώσεις του Φίλιπ Ουίλκοξ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τον οποίο πολλές οργανώσεις, όπως η "Χαμάς", είναι αποδέκτες σημαντικής οικονομικής βοήθειας από ιδιώτες που προέρχονται από χώρες του Κόλπου και τις ΗΠΑ. Το κυριότερο εμπόδιο για τη δικαστική δίωξη αυτών των προσώπων, είναι σύμφωνα με την άποψη ειδικών που επικαλούνται οι "Τάιμς της Ν. Υόρκης", η απροθυμία των υπηρεσιών πληροφοριών να μοιραστούν τα στοιχεία τους και να συνεργαστούν με τις δικαστικές αρχές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ