Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"ΑΘΗΝΑ 2004"
Εγινε το πρώτο βήμα

Από το πρωί της Τετάρτης η χώρα μας και επίσημα συμπεριλαμβάνεται στις υποψήφιες για την ανάληψη της 28ης Ολυμπιάδας. Η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, ο αναπληρωτής διευθυντής, Γιάννης Γιαννάκης και ο Πέτρος Συναδινός, υπεύθυνος για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, κατέθεσαν στη Ζακλίν Μπαρέτ (αρμόδια υπάλληλο της ΔΟΕ) το σχετικό φάκελο.

Από 24 έως 28 του Οκτώβρη τεχνοκράτες μέλη της ΔΟΕ θα επισκεφτούν τη χώρα μας για να διαπιστώσουν την αντιστοιχία των όσων περιλαμβάνονται στο φάκελο, με την πραγματικότητα. Το πόρισμά τους (που είναι καθοριστικό για τη συνέχεια) θα ανακοινωθεί στις 28 του Φλεβάρη 1997. Τον επόμενο μήνα οι "Αθάνατοι" θα επιλέξουν τις 5 (από τις 11) χώρες που θα δώσουν την... τελική μάχη. Αν η Αθήνα είναι μέσα σε αυτές, τότε οι τεχνοκράτες θα επισκεφτούν την Ελλάδα ξανά τον Απρίληο. Στις 15 του Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, στην 106η Σύνοδο της ΔΟΕ, θα επιλεγεί η πόλη που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα του 2004.

Ο φάκελος της ελληνικής υποψηφιότητας δόθηκε σε 70 αντίτυπα. Αποτελείται από τρεις τόμους με 19 κεφάλαια, 687 σελίδων, οι οποίες απαντούν στις 582 ερωτήσεις που θέτει η ΔΟΕ. Στον πρώτο, χρώματος μπλε, υπάρχουν γενικά στοιχεία για την Αθήνα και την Ελλάδα. Λ.χ. για την οικονομία, το πολίτευμα κλπ. Επίσης περιλαμβάνει επιστολές του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του υφυπουργού Αθλητισμού, μελών της ΕΟΑ και της προέδρου στην "Αθήνα 2004".

Ο δεύτερος τόμος, χρώματος πρασίνου, αναφέρεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους διεξαγωγής των 28 αγωνισμάτων, με φωτογραφίες, σχέδια, διαγράμματα και ειδικούς πίνακες. Ο τρίτος, χρώματος κόκκινου, αφορά αναλυτικότερα την υποδομή Ελλάδας και Αθήνας σε συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, παρουσιάζει ακόμα οικονομικά μεγέθη, μάρκετιγκ και άλλα.

Φαβορί για την ανάληψη της 28ης Ολυμπιάδας μαζί με την Αθήνα θεωρούνται επίσης η Ρώμη, το Κέιπ Τάουν και η Στοκχόλμη. Υποψηφιότητα έχουν θέσει ακόμα Μπουένος Αϊρες, Κωνσταντινούπολη, Λιλ, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Σαν Χουάν (Πόρτο Ρίκο), Σεβίλλη και Αγία Πετρούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ