Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωνές και... ψίθυροι

Είκοσι δύο χρόνια αριθμεί η καλλιτεχνική διαδρομή της Γλυκερίας στους δρόμους του τραγουδιού. Για πρώτη φορά, όμως, η ερμηνευτική της πορεία συναντάται με τη μουσική πορεία του συνθέτη Αντώνη Βαρδή."Η Γλυκερία τραγουδάει Αντώνη Βαρδή",λοιπόν, στο δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε. Δώδεκα λαϊκά τραγούδια για τον έρωτα, που φέρουν την υπογραφή του Αντ. Βαρδή στη μουσική και των Σαράντη Αλιβιζάτου και Ελενας Αντωνίου, στο στίχο. Μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, μοιράζονται οι Γλυκερία, Ελένη Δήμου και Τάνια Τσανακλίδου, στο τραγούδι "Μοναχικές Γυναίκες".

  • "Αλλη Οψη" είναι ο τίτλος του τελευταίου, δεύτερου, δίσκου του Αλέξανδρου Χατζή,μια δουλιά που ισορροπεί ανάμεσα στη μελωδία και το λαϊκό ήχο. Ο ίδιος υπογράφει τη σύνθεση πέντε τραγουδιών του δίσκου, ενώ τα υπόλοιπα είναι του Κύπρου Χαραλάμπους. Τους στίχους έγραψε η Ελια Ζερβού. Ενας δίσκος με τη χαρακτηριστική πλέον ατμοσφαιρική ερμηνεία του υιού Χατζή. Ξεχωριστή η ερμηνεία του στο τραγούδι "Τι να το κάνω το φιλί", σε μουσική Γιώργου Σταυριανού και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.
  • Ενα κομμάτι από τον ελληνικό ήχο της... σιωπής έχουμε την ευκαιρία ν' απολαύσουμε στο δίσκο "Ο Ηχος της Σιωπής".Μια συλλογή με δεκαπέντε ορχηστρικά κομμάτια, που επιλέχθηκαν για το ατμοσφαιρικό ύφος τους. Ο δίσκος περιλαμβάνει συνθέσεις των Σταμάτη Κραουνάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκου Πορτοκάλογλου, Blaine Reininger, Γιώργου Μαγκλάρα, Σταύρου Λογαρίδη, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Αχιλλέα Περσίδη κ.ά.
  • Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν, όμως οι συνθέσεις, που συνόδεψαν το Γύρο του Θριάμβου της Ολυμπιακής Φλόγας, τη συμβολική λαμπαδηδρομία Ολυμπιονικών - εκπροσώπων των πόλεων, που μέχρι σήμερα φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και το περιεχόμενο της συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τον περασμένο Απρίλη, κατά τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας των Ολυμπιακών, έχουν καταγραφεί σε δίσκο. Ο λόγος για τις συνθέσεις του Πέτρου Ταμπούρη,που περιλαμβάνονται στο κόμπακτ ντισκ "100 χρόνια Ολυμπιακών Αγώνων". Τον δίσκο, πάντως δε θα τον βρείτε με τον ελληνικό τίτλο, καθώς το γεγονός ότι κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, του επέβαλε την ονομασία "100 Years of Olympic Games".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ