Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Αγωνιστική πρόταση ζωής στη νεολαία
  • Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
  • Αφιερωμένη στην εκμετάλλευση των ξένων εργατών η εκδήλωση που γίνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

"Η Κομμουνιστική Νεολαία χωρίς να περιμένει τις εκλογές για να απευθυνθεί και να επικοινωνήσει με τη νεολαία, μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, προτείνει αγωνιστική διέξοδο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του, για τη συνέχεια των εκδηλώσεων του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

"Την ίδια ώρα, που η κοινή γνώμη ποντάρει σε πιθανές ημερομηνίες εκλογών, που ζει τον απόηχο των δραματικών γεγονότων στην Κύπρο, το 22ο Φεστιβάλ, ύστερα από 80 εκδηλώσεις σε γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και αλλού, συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. "Η προεκλογική περίοδος, που σε λίγο και επίσημα θα ξεκινήσει, θα αναγκάσει κόμματα που διαχειρίζονται την κρίση του συστήματος και αυτούς που τα ακολουθούν, να ασχοληθούν με τη νεολαία για να την παραπλανήσουν, να της κλέψουν την ψήφο της". Στις εκδηλώσεις του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, η νεολαία συναντιέται με το τραγούδι, το θέατρο, την προοδευτική τέχνη, συναντιέται με την αγωνιστική πρόταση ζωής των κομμουνιστών με την πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Το μεγάλο πρόβλημα εκμετάλλευσης των ξένων εργατών και την υποκρισία της πολιτείας, που προσπαθεί να ρίξει πάνω τους την ευθύνη για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, στοχεύει να αναδείξει μέσα από την προφεστιβαλική εκδήλωση που διοργανώνει αύριο η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στο χώρο πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου,εκεί όπου έχει καθιερωθεί να γίνεται το "παζάρι" για το μεροκάματο και να κλείνονται οι συμφωνίες με τους εργοδότες, εκεί που από τα χαράματα συγκεντρώνονται καθημερινά εκατοντάδες οικονομικοί πρόσφυγες, κυρίως από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ελπίζοντας πως θα καταφέρουν άλλη μια μέρα να βγάλουν τα προς το ζην.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει το μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Ν. Χριστάνης.Για την καλύτερη προπαγάνδιση έχει τυπωθεί ειδική προκήρυξη στα ελληνικά και στα ρώσικα, αφού ο κύριος όγκος των ξένων εργατών έχει έρθει από την πρώην Σοβιετική Ενωση.

Με κύριο σύνθημα "όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, δε φταίνε οι ξένοι εργάτες για την ανεργία" η ΚΝΕ καλεί τους Ελληνες και ξένους εργάτες να παλέψουν ενωμένοι για το δικαίωμα στη δουλιά και τη ζωή. Μέσα από τον κοινό αγώνα να διεκδικήσουν, να νομιμοποιηθούν και να αποκτήσουν άδεια παραμονής και εργασίας, ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ουσιαστικό έλεγχο και αυστηρότερες ποινές στους εργοδότες, που απασχολούν παράνομα ξένους εργάτες, δυνατότητα να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και να έχουν πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες, διευκολύνσεις για τη δημιουργία συλλόγων.

Αλλες εκδηλώσεις

Αύριο επίσης εκδήλωση θα γίνει στη Δράμα,ενώ ξεκινάει στην Τούμπα Θεσσαλονίκης το τουρνουά μπάσκετ που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Το Σάββατο σειρά έχει η Πρέβεζα, τα Περίθια Κέρκυρας, το Ξυλόκαστρο, η Λούτσα και η Νιγρίτα.

Την Κυριακή εκδήλωση θα γίνει στο Αίγιο με θέμα την ειρήνη. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος και η γραμματέας της Οργάνωσης Αιγιάλιας της ΚΝΕ Γ. Μπούνια.

Την ίδια μέρα θα γίνουν εκδηλώσεις στην Ελευσίνα, στην Αλικαρνασσό, στην Αγιά Λάρισας, στο Ζάρκο Τρικάλων, στο Λουτράκι και στην Αργαλαστή Μαγνησίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορύφωση και νέα αφετηρία της πάλης της ΚΝΕ (2009-08-30 00:00:00.0)
Απευθυνόμαστε πλατιά στη νεολαία (2007-10-14 00:00:00.0)
Μαθαίνουν την αλήθεια για ν' αλλάξουν τον κόσμο (2005-08-21 00:00:00.0)
Κοντά στα προβλήματα και τις ανάγκες της νεολαίας (2001-07-18 00:00:00.0)
Μια "γέφυρα" φιλίας σήμερα στην Κάνιγγος (1997-07-17 00:00:00.0)
"Καράβι" κόκκινο αύριο στην Κάνιγγος (1997-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ