Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κομματική εργασιοθεραπεία για να ξεπεραστεί η αμηχανία

Με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που έχει επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Τζ. Τζαννετάκη,αρχίζουν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων της ΝΔ, ενόψει τις επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ο Μ. Εβερτ επέστεψε χτες από την Κύπρο και αμέσως άρχισε επαφές και συνεργασίες με στελέχη, προκειμένου να αντιστρέψει την εικόνα αμηχανίας και αμφισβήτησης που δείχνει το κόμμα.

Πάντως το κλίμα στη Ρηγίλλης είναι βαρύ, καθώς αντιπολιτευόμενα στελέχη δεν κρύβουν τις εκτιμήσεις τους ότι η ΝΔ είναι από χέρι χαμένη στην αντιπαράθεσή της με το ΠΑΣΟΚ. Ομως συνεργάτες που είναι κοντά στον Μ. Εβερτ αντέτειναν ότι σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ που έγιναν πριν το καλοκαίρι, το κόμμα τους είχε το προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήριζαν τεχνητό το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται σχετικά με την άνετη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Η επιχειρηματολογία της ΝΔ θα στηριχτεί στην "ανακολουθία" του Κ. Σημίτη, που έλεγε ότι δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ο αυθεντικός εκπρόσωπος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής την οποία "απλώς αντιγράφει" το ΠΑΣΟΚ.

Ο Μ. Εβερτ άρχισε ήδη τις επαφές για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, χειρίζεται προσωπικά το ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ άγνωστο είναι εάν η Ντ. Μπακογιάννη θα μείνει στη μονοεδρική της Ευρυτανίας ή θα κατέβει στην Α Αθήνας. Πάντως η ίδια σε δηλώσεις της χτες, απαντώντας στο ερώτημα για το εάν θα δρομολογηθούν εξελίξεις στη ΝΔ σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας, είπε χαρακτηριστικά: "Ολα τα κόμματα κάνουν τον απολογισμό της όποιας πορείας τους κατά διαστήματα".

Το Σάββατο θα συνεδριάσει έκτακτα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στο οποίο θα συμμετάσχει και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ