Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμία αναστολή των αγώνων

Ανακοινώσεις των ΓΣΕΒΕΕ και ΟΒΣΑ

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσουν οι πρόωρες εκλογές, εάν δεν αλλάξουν οι ακολουθούμενες πολιτικές, υπογραμμίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της σχετικά με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Ειδικότερα, η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι η εσπευσμένη απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει σε εκλογές με "συνοπτικές διαδικασίες" έχει δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας στους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους. "Υστερα από τρία χρόνια σκληρής οικονομικής πολιτικής και μεγάλων θυσιών", επισημαίνει η Συνομοσπονδία, "οι μικρομεσαίοι απαιτούσαν από την κυβέρνηση ο τελευταίος χρόνος πριν από το συνταγματικά οριζόμενο χρόνο εκλογών να είναι χρόνος απολογισμού για το πού πήγαν όλες αυτές οι θυσίες και ποια θα ήταν πλέον η ανταπόδοσή τους στους ΕΒΕ και το λαό. Αντί γι' αυτό, η κυβέρνηση αποφεύγοντας ολοφάνερα να απολογηθεί και να δώσει λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα, καλλιεργεί κλίμα προεκλογικής ευδαιμονίας".

Η ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με τις πρόωρες εκλογές αποφεύγει το δημοκρατικό διάλογο και την κριτική του κυβερνητικού έργου και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η προσφυγή στις κάλπες εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης για εφαρμογή νέας μακρόχρονης πολιτικής σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, χωρίς καμία παραχώρηση, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα επιτελεία της, στην περίπτωση που επανεκλεγεί.

Τέλος, τονίζει ότι για τη Συνομοσπονδία δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περίοδος αναστολής των αγώνων για λύση των προβλημάτων των ΕΒΕ αφού η επίλυσή τους δεν μπορεί πια να περιμένει ούτε στιγμή.

Μία ακόμη μέθοδο αποφυγής να δώσει λύση στα καυτά προβλήματα των επαγγελματιών- βιοτεχνών και εμπόρων και του λαού, αποτελεί η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές με συνοπτικές διαδικασίες, τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι "με αναλγησία και μικροκομματικές σκοπιμότητες αφού εξασφάλισε την υποστήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, των περισσότερων εκδοτών και ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ετοιμάζει ένα νέο πακέτο ακόμα σκληρότερων οικονομικών μέτρων, που εσπευσμένα, αφού πρώτα υφαρπάξει, όπως περιμένει την ψήφο του λαού, θα αρχίσει να εφαρμόζει την επομένη των εκλογών". Για τους ΕΒΕ, συνεχίζει η ΟΒΣΑ, κάθε αίτημα για προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία είναι χωρίς νόημα, αφού στην πραγματικότητα καμία εγγύηση δεν υπάρχει για τήρησή τους μετά τις εκλογές.

Τέλος και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας επισημαίνει ότι σ' αυτή την προεκλογική περίοδο οι βιοτέχνες να απαντήσουν εντείνοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μαχητικά τη λύση των προβλημάτων τους και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα τους ούτε να προχωρήσουν σε περιόδους ανακωχής ή χάριτος, όταν συνεχίζεται η ίδια πολιτική επί χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις.

Υπέρ των συνοπτικών διαδικασιών φαίνεται να τίθεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) η οποία υποστηρίζει ότι οι πρόωρες εκλογές και ιδιαίτερα η μεγάλη προεκλογική περίοδος είναι πάντα επιβλαβείς για την εθνική οικονομία, την αγορά, το εμπόριο και τα εθνικά θέματα γενικότερα. Στη δεδομένη στιγμή, η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μικρή προεκλογική περίοδος, να μη δοθούν προεκλογικές παροχές που θα επιβαρύνουν την οικονομία και να ενημερωθεί ο λαός για τα μέτρα που προτίθενται να αναλάβουν τα υποψήφια κόμματα μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ