Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΣΤΑΥΡΟΥ - ΣΠΑΤΩΝ
Προεκλογικά παιχνίδια εντυπώσεων από τον Κ. Λαλιώτη

Ενώ η κυβέρνηση νομοθετεί μέχρι τελευταίας στιγμής με γνώμονα την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, χτες, ενόψει των πρόωρων εκλογών, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης επιχείρησε να δημιουργήσει θετικές για τον εαυτό του εντυπώσεις και να αποφύγει την κατηγορία ότι ενεργεί για την προώθηση των συμφερόντων του Μπόμπολα. Αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η κατασκευή της οδικής αρτηρίας Ελευσίνας - Σταυρού - Αεροδρομίου Σπάτων στην κοινοπραξία "Αττική Οδός", όπου μεταξύ άλλων συμμετέχουν, τόσο ο Μπόμπολας, όσο και η εταιρία των Αρφάνη - Χιόνη.

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο ο Κ. Λαλιώτης πέτυχε να ολοκληρωθεί η συζήτηση χτες, αντί για σήμερα, όπως είχε αποφασιστεί από προχτές. Στη συνέχεια, προσπάθησε να αποκτήσει τη συναίνεση τουλάχιστον της ΝΔ, ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί στη σημερινή κατά πάσα πιθανότητα τελευταία προ των εκλογών συνεδρίαση της Βουλής. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης πρότεινε τη διεξαγωγή εμβόλιμης απογευματινής συνεδρίασης του Σώματος για σήμερα. Πρόταση που συνάντησε την έντονη, αν και υποκριτική, αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος. Το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο Απ. Κακλαμάνης για να υποστηρίξει την πρότασή του ήταν ότι μπροστά στο ενδεχόμενο η σημερινή να είναι η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής (επιβεβαιώνοντας έτσι, αν και έμμεσα, ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Σεπτέμβρη), υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί το έργο και να χαθούν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τελικά, έγινε η ονομαστική ψηφοφορία και εγκρίθηκε η πρόταση του προέδρου της Βουλής μόνο, όμως, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μετά όμως το θόρυβο που είχε σηκωθεί στο μεταξύ ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ θέλει, έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και με εμβόλιμη συνεδρίαση, να ψηφιστεί νόμος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μπόμπολα, ο Κ. Λαλιώτης προκειμένου να μην το χρεωθεί αυτό προσωπικά, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει χρήση της εμβόλιμης συνεδρίασης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και τους είπε ότι η πρόταση για την εμβόλιμη συνεδρίαση ήταν πρωτοβουλία του Απ. Κακλαμάνη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξάρτητα από το αν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφιστεί από την παρούσα ή τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές, γεγονός παραμένει ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει ένα ακόμα από τα μεγάλα έργα, ύστερα από το αεροδρόμιο των Σπάτων και τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, να δοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο και στα περίφημα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ