Κυριακή 25 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπρός Λαέ, αντεπίθεση με το ΚΚΕ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ1

Εμείς σ' αυτήν την εκλογική μάχη έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας, που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Είναι η συσσωρευμένη σύγχρονη πείρα του λαού, είναι οι αλάθητες προβλέψεις του ΚΚΕ, οι έγκαιρες προειδοποιήσεις του στον ελληνικό λαό. Ούτε μια πρόβλεψή μας δεν έπεσε έξω, ούτε μια αποκάλυψή μας για την πολιτική και την τακτική των άλλων κομμάτων δε λάθεψε. Είναι η ηρωική, μαχητική δράση μας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η συνέπεια λόγων και έργων.

Ενα μεγάλο μέρος του λαού, ιδιαίτερα εργατικά λαϊκά στρώματα, τα φτωχά μικρομεσαία και η εγκαταλειμμένη αγροτιά ανοιχτά βροντοφωνάζουν: Μας πρόδωσαν, μας κορόιδεψαν. Είναι ολοφάνερο ότι ένα σημαντικό μέρος του λαού αναζητεί κάποιο φως, κάποια ελπίδα προοπτικής.

Εμείς οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες έχουμε το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ μέσα σε 29 μέρες να βοηθήσουμε να κάνουν το μεγάλο άλμα όλοι εκείνοι που είναι περίπου έτοιμοι, να κάνουν μια ριζικά διαφορετική εκλογική επιλογή, για πρώτη φορά. Να βρεθούμε σε άμεση προσωπική επαφή με πειστικά και κατανοητά επιχειρήματα και με εκείνους που είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις ρίζες, αφού δοκίμασαν και ξαναδοκίμασαν για ορισμένα χρόνια άλλες λύσεις που φαίνονταν όμορφες αλλά αποδείχθηκαν απατηλές.

Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν κάνουμε τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας. Υπάρχουν αποδεδειγμένα χιλιάδες άνθρωποι, ιδιαίτερα από την εργατική τάξη, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, και τους βασανισμένους επαγγελματοβιοτέχνες, που είναι έτοιμοι να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, εκτός από εκείνους που ήδη σταθερά το αποφάσισαν μετά την εκλογική μάχη του 1993 όπως έδειξαν οι ευρωεκλογές, οι εκλογές για τη νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση.

***

Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ θα έχει αυτήν τη φορά πολλαπλή επενέργεια με προοπτική, πράγμα που κυρίως αφορά τα πιο φτωχά και καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, τους προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους που ξέρουν ότι χρειάζεται να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή αυτού του αντιλαϊκού συναινετικού μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων που κυβερνούν και κυριαρχούν.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ θα εκφράσει με τον πιο γνήσιο τρόπο την απερίφραστη καταδίκη στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, αφού μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε και αντιπάλεψε έμπρακτα τις επιλογές τους, τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Θα επιδράσει αμέσως σε θετικές διεργασίες στο κοινωνικό αλλά στη συνέχεια και στο πολιτικό επίπεδο. Με ποια έννοια το λέμε;

Το ισχυρό ΚΚΕ θα αναπτερώσει τις ελπίδες ότι υπάρχει φως και προοπτική, θα δώσει στο λαό δύναμη και θάρρος, θα βοηθήσει στον απεγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων, θα παρεμποδίσει νέα λαϊκά στρώματα να σκύψουν το κεφάλι λόγω απογοήτευσης.

Η μαζική ψήφος στο ΚΚΕ καταφέρνει χτυπήματα και στην αυτοδυναμία που οδηγεί στην ανανέωση και ενίσχυση του δικομματισμού. Είναι σε θέση να βάλει κάποιο φρένο, να λυτρώσει έγκαιρα λαϊκές δυνάμεις από τον εφησυχασμό και την αυταπάτη, τις παγίδες που περικλείουν οι ήδη δοκιμασμένες στις πλάτες των λαών της Ευρώπης, "κεντροαριστερές" και "κεντροδεξιές" λύσεις.

***

Εχουμε το δικαίωμα να απευθυνθούμε με απαιτητικότητα στον ελληνικό λαό, για να ψηφίσει μαζικά τα ψηφοδέλτιά μας. Δεν απαιτούμε να συμφωνήσουν σε όλα ανεξαίρετα τα ζητήματα μαζί μας. Απαιτούμε όμως με όλο το σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και αποχρώσεις να μη μένουν πολλοί στην έκφραση εμπιστοσύνης, και εκτίμησης στο ρόλο και τη δράση μας. Χρειάζεται και η ψήφος, η δύναμη μέσα και έξω από τη Βουλή. Αλλωστε η δύναμη του ΚΚΕ δεν είναι για δική του χρήση, είναι δύναμη για το λαό, για την εργατική τάξη, τη νεολαία, την αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.

Είναι γνωστό ότι το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του τόπου, οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ ενδιαφέρονται οι ψήφοι διαρροής από τα δύο μεγάλα κόμματα να στραφούν σε όσο γίνεται πιο ανώδυνα κανάλια, ώστε να επιστραφούν ξανά στους ίδιους με την ανοχή, τη συναίνεση την άλλη μέρα μετά την Κυριακή της κάλπης.

Γι' αυτό και ορισμένοι φίλοι και προστάτες του κυρίου Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ, αν και προτιμούν την αυτοδυναμία της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, ωστόσο δεν ανησυχούν αν η ψήφος διαρροής στραφεί στα λεγόμενα μικρότερα κόμματα, που τα θέλουν πάντα μικρά και πάντα δεκανίκια του δικομματισμού. Γι' αυτό και δε μας εκπλήσσει η μεγαλύτερη ή μικρότερη συμπάθεια και ανοχή προς τα αλλά πλην ΚΚΕ μικρότερα κόμματα που μπορεί να κόψουν την αυτοδυναμία αλλά δε θα ανακόψουν τη συντηρητική πολιτική. Δεν πρέπει να ξενίζει κανένανσήμερα ο έρωτας και η φανερή ανοχή προς τον Συνασπισμό, το γνωστό δηλαδή κόμμα των πρώην.... που παίζει σε δύο ταμπλό, στο ταμπλό της οργανωτικής και εκλογικής αυτονομίας και στο ταμπλό της συναίνεσης και συμπαιγνίας.

***

Να γιατί η μαζική ψήφος στο ΚΚΕ θα στείλει πολλαπλά μηνύματα, αφού πολλαπλά είναι τα αντιλαϊκά σενάρια που μαγειρεύονται.

Μέσα σε 29 μέρες μπορεί να γίνουν πολύ περισσότερα από όσα έγιναν μέσα σε δύο και τρία χρόνια. Η εκλογική μάχη βοηθά στη γενίκευση της πείρας, άρα και στην απότομη αφύπνιση. Αυτή η εκλογική μάχη μπορεί να βοηθήσει να ρίξει ρίζες σε πλατύτερες λαϊκές μάζες, ιδιαίτερα στην εργατική τάξη και τη νεολαία, το πιο πολύτιμο συμπέρασμα, ότι τελικά ο λαός πρέπει βήμα το βήμα να παλέψει για να ανατρέψει αυτό το μπλοκ εξουσίας που τον ληστεύει και τον καταπιέζει δεκάδες χρόνια.

Εμείς δεν έχουμε παρά ένα και μοναδικό χρέος, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε ώρα και κάθε λεπτό της προεκλογικής περιόδου για να διαφωτίσουμε και να εμπνεύσουμε το λαό ιδιαίτερα εκείνους που προβληματίζονται και βλέπουν με συμπάθεια και εκτίμηση τις θέσεις και το ρόλο μας.

Αν δεν κάνουμε με αυταπάρνηση τη δουλιά μας, αν δεν εκπληρώσουμε το χρέος της ενημέρωσης και της πειθούς τότε θα έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης από ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα δώσει πράσινο φως σε νέα, άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Αν κάνουμε τη δουλιά μας με αίσθημα ευθύνης, τότε μπορούμε να ζητήσουμε και εμείς ευθύνη από όλους εκείνους που θέλουν αλλά την τελευταία στιγμή διστάζουν και δεν μπορούν.

Τα παραπάνω όμως, είναι τρόπος του λέγειν, γιατί είναι βέβαιο ότι στις 22 Σεπτέμβρη θα βγούμε πιο δυνατοί, πιο έμπειροι, και μαχητικοί, με το κεφάλι ψηλά, με νέα δύναμη για να συνεχίσουμε τους μακρόχρονους και συστηματικούς αγώνες, για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου που θα καθοδηγήσει με πρωτεργάτες τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες τον αγώνα της σύγκρουσης, της ρήξης και της προοπτικής.

Εμείς οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες έχουμε το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ μέσα σε 29 μέρες να βοηθήσουμε να κάνουν το μεγάλο άλμα όλοι εκείνοι που είναι περίπου έτοιμοι να κάνουν μια ριζικά διαφορετική εκλογική επιλογή, για πρώτη φορά. Να βρεθούμε σε άμεση προσωπική επαφή με πειστικά και κατανοητά επιχειρήματα και με εκείνους που είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις ρίζες, αφού δοκίμασαν και ξαναδοκίμασαν για ορισμένα χρόνια άλλες λύσεις, που φαίνονταν όμορφες αλλά αποδείχθηκαν απατηλές


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ