Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Δεν προσδιορίστηκε ακόμη

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερήσια αποζημίωση για τους δικηγόρους που θα είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές της 22ης Σεπτέμβρη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Βενιζέλος είπε χτες ότι η αποζημίωση θα είναι λογικά αυξημένη και θα οριστεί με κοινή απόφαση από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις τελευταίες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στην επάνδρωση των εκλογικών τμημάτων με δικαστικούς αντιπροσώπους και βασική αιτία θεωρείται η χαμηλή ημερήσια αποζημίωση.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 4 Σεπτέμβρη ο ΔΣΑ θα πρέπει να διορίσει τον εκπρόσωπό του στη συνεδρίαση του πρώτου Τμήματος του Αρείου Πάγου και μέχρι τις 8 Σεπτέμβρη να διαβιβαστεί ο κατάλογος των εκλογικών τμημάτων της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών στον Αρειο Πάγο. Με βάση αυτό τον κατάλογο, θα διοριστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Οπως είπε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο διορισμός δικαστικών αντιπροσώπων, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις και προτιμήσεις που γίνονται συνήθως προς διευκόλυνση των δικαστικών αντιπροσώπων, θα γίνει με γενικά και αντικειμενικά κριτήρια. Δηλαδή, συγκεκριμένοι δικηγορικοί σύλλογοι ή άλλες κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων θα στελεχώσουν συγκεκριμένες περιφέρειες.

Στις μονοεδρικές περιφέρειες θα γίνει κλήρωση συγκεκριμένων γραμμάτων της "Αλφαβήτα" και οι δικηγόροι ή άλλες κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων που περιλαμβάνονται στο γράμμα αυτό θα διοριστούν κατά σειρά.

  • Ορισμένα αριθμητικά λάθη στον υπολογισμό των "υπόλοιπων δημοτών" στις εκλογικές περιφέρειες Σερρών, Φλώρινας, Λάρισας και Χανίων διαπίστωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών.

Τα λάθη αυτά δεν επηρεάζουν τον αριθμό των προστιθέμενων εδρών, ενώ στην απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου επισημαίνεται ότι θα πρέπει να διορθωθούν. Στο ΣτΕ κατατέθηκε για επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Εσωτερικών για τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών των εκλογών της 22ης Σεπτέμβρη το οποίο κρίθηκε νόμιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ