Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Οι εκλογές να γίνουν αφετηρία νέων αγώνων

Αφετηρία νέων αγώνων που θα αναγκάσουν τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν ότι εάν εκλεγούν στην κυβερνητική εξουσία δε θα εφαρμόσουν τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική μονόπλευρης λιτότητας πρέπει να αποτελέσει η προεκλογική περίοδος που διανύεται. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ) σε χτεσινή ανακοίνωσή της με την οποία καλεί τους ΕΒΕ σε επαγρύπνηση και διατήρηση της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος. Επίσης, η ΟΕΒΕΑ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών επιχειρεί να αποσπάσει τη συναίνεση και την ψήφο συγκατάθεσης του λαού για τη λήψη ακόμα σκληρότερων αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος των ΕΒΕ και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι πρέπει μπροστά στην κάλπη να καταδικάσουν την πολιτική που φέρνει τα λουκέτα, τα δισεκατομμύρια των ακάλυπτων επιταγών και των διαμαρτυρημένων γραμματίων, την πτώση του τζίρου, την πολιτική που ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυεθνικά πολυκαταστήματα, που σπρώχνει τους ΕΒΕ στους τοκογλύφους, τη γαλάζια ή πράσινη φορομπηχτική πολιτική, τις συντάξεις πείνας.

Επίσης, η ΟΕΒΕΑ καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική πολιτική των Αμερικανών που διά μέσω του ΝΑΤΟ εκβιάζουν την Ελλάδα και την Κύπρο απειλώντας την εθνική τους ανεξαρτησία και κάθε πολιτική ντόπια ή ξένη που προσπαθεί να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιχειρεί να τη βάλει στην "ομπρέλα" του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προκαλούν τη διχοτόμηση και την ένοπλη σύρραξη. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ σαν ελάχιστη απάντηση στα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων".

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Ανοιχτή επιστολή με την οποία καλεί τα κόμματα να δεσμευτούν απέναντι στα προβλήματα του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου έστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης ενόψει των εκλογών.

Στην επιστολή υπογραμμίζονται τα καυτά προβλήματα των επαγγελματιών που οξύνονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την κρίση που παρατηρείται στην αγορά. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ζητά μεταξύ άλλων:

  • Διευκόλυνση της πρόσβασης των επαγγελματιών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
  • Λήψη μέτρων για τον ουσιαστικό περιορισμό της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης και δράσης των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων.
  • Κατάργηση του δημοτικού φόρου 5% που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις επισιτισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ