Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ευελπιστούν στην εικόνα της "ενότητας"

Με επίκεντρο το θέμα της οικονομίας και με τον "αέρα" της επίπλαστης ενότητας που επισφραγίστηκε με τον ασπασμό Εβερτ - Μητσοτάκη στην προχτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής, η ΝΔ συνεχίζει την προεκλογική της πορεία.

Οπως εκτιμούν στη Ρηγίλλης τα προχτεσινά "θα" του Μ. Εβερτ, που ανάγκασαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντήσει, δίνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη ΝΔ και αναγκάζουν την κυβέρνηση να ακολουθεί και να απαντάει σε όσα της καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ομως η εικόνα της συστράτευσης όλων των πλευρών του κόμματος και η αισιοδοξία, που επιχειρεί να περάσει προς τα έξω η ηγεσία, δε βρίσκουν σύμφωνα στελέχη του κόμματος που δεν ανήκουν κατ' ανάγκην στη Μητσοτακική πλευρά. Τα στελέχη αυτά εκτιμούν ότι ήδη χάθηκε πολύτιμο έδαφος, αφού η ΝΔ εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και με την επίκληση απλώς της αναξιοπιστίας του Κ. Σημίτη, που έλεγε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, εμφάνισε ένα κλίμα ηττοπάθειας.

Χτες στις οργανώσεις του κόμματος έγιναν οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψήφιων βουλευτών του κόμματος και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει ήδη λήξει η υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη, η οποία θα κατέβει στην Α Αθήνας. Οι αναλυτικές λίστες του κόμματος αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Μ. Εβερτ αρχίζει σήμερα τις περιοδείες του και θα επισκεφτεί το απόγευμα το Αιγάλεω και το Περιστέρι, αύριο τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πάει στην Αλεξανδρούπολη.

Στο μεταξύ αποστάσεις από τις προχτεσινές εξαγγελίες του Μ. Εβερτ κράτησε ο Στ. Μάνος, τονίζοντας ότι αυτές μπορούν να υλοποιηθούν "με την αυστηρή προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα τολμήσει να μειώσει αποφασιστικά το μέγεθος του κράτους στα δύο πρώτα χρόνια της κυβερνητικής του θητείας". Η παραπάνω θέση αποτελεί σαφή κριτική στον Μ. Εβερτ, στον οποίο ο Στ. Μάνος καταλογίζει "κρατικίστικες θέσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ