Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Κακοί οιωνοί, ενόψει εκλογών

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ.-

Θα επαναληφθεί η - πολύ πρόσφατη - ιστορία στην Αλβανία, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές; Για την ώρα, μια τέτοια εξέλιξη εμφανίζεται ως πολύ πιθανή, καθώς το χάσμα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βαθαίνει, μέρα με τη μέρα.

Η επίσκεψη μιας εξαμελούς αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στη χώρα, η οποία ξεκίνησε χτες, πραγματοποιείται μάλλον για να τηρηθούν τα προσχήματα. Γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συγκλίνουν οι απόψεις του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και της αντιπολίτευσης, που διαφέρουν σχεδόν σε όλα.

Η αντιπολίτευση έχει θέσει όρους για τη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές της 28ης του Οκτώβρη, όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, την ψήφιση του Συντάγματος και τη διεξαγωγή το συντομότερο νέων βουλευτικών εκλογών. Αλλά η κυβέρνηση Μέξι, όπως και ο Αλβανός Πρόεδρος, Μπερίσα, δε δείχνουν διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν έστω κάποια από τα αιτήματα της αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα προφανώς επ' ουδενί επιθυμούν να απολέσουν όσα κέρδισαν - διά πυρός και σιδήρου, κατά κυριολεξία - στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ