Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανύπαρκτη η προστασία

Την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας στα εργοτάξια του νομού καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και ζητά παρέμβαση του νομάρχη

Στην ανυπαρξία μέτρων προφύλαξης της ζωής και της ακεραιότητας των οικοδόμων, αλλά και των διερχομένων, στα εργοτάξια του Νομού Αχαϊας,αναφέρεται το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σε επιστολή του προς το νομάρχη Αχαϊας, με αφορμή και την αντίστοιχη εκτίμηση της Μεικτής Επιτροπής Ελέγχου των Μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Το συνδικάτο διαπιστώνει ότι οι υπεύθυνοι των έργων δε συγκινούνται από τις "δημόσιες προτροπές" και τονίζουν ότι ο εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας δεν έχει δεχτεί καμιά από τις προτάσεις των οικοδόμων και περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενες συστάσεις.

Αναφέρεται ακόμα περίπτωση εργοταξίου στο οποίο είχαν διακοπεί οι εργασίες προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά "εντελώς παράνομα οι εργασίες συνεχίζονταν, σαν να μην έτρεχε τίποτα, υπονομεύοντας το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμοθετημένων φορέων και μηχανισμών και τουλάχιστον - όσο είναι δυνατό να γνωρίζουμε - καμία αντίδραση εκ μέρους της Επιθεώρησης Εργασίας δεν υπήρξε".

  • Τη διόγκωση της "μαύρης εργασίας" αλλοδαπών σε οικοδομικές εργασίες στο νομό, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας σε επιστολή του προς τον διοικητή του ΙΚΑ. Οι οικοδόμοι καταγγέλλουν ότι "οι έλεγχοι από τη μεριά του ΙΚΑ δε γίνονται όπως θα έπρεπε, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή". Καταγγέλλουν επίσης τους εκβιασμούς σε βάρος ντόπιων οικοδόμων, "που ζητούν τα ένσημα και τα μεροκάματά τους σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση του κλάδου μας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ