Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΠΑΛ - ΒΟΛΟΣ
Αποδίδουν οι εκβιασμοί Τσιπλάκου!

Σε απόγνωση οι 125 εργαζόμενοι που με την επιστροφή τους από τις άδειες βρήκαν το εργοστάσιο κλειστό

Ιδιαίτερα "γόνιμη" θεωρεί την προεκλογική περίοδο ο Μ. Τσιπλάκος,ιδιοκτήτης των κλωστηρίων ΒΙΟΠΑΛ στο Βόλο και αδελφός του πρώην υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας της ΝΔ, για να ξεδιπλώσει τους εκβιασμούς του, απαιτώντας χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων δραχμών για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, το οποίο έκλεισε από τις 19 Αυγούστου, θέτοντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. Οι εκβιασμοί απ' ό,τι φαίνεται αποδίδουν, μιας και τα χρέη του γνωστού μεγαλοεκκοκκιστή προς τους αγρότες αναλαμβάνει να τα πληρώσει το δημόσιο, με παρέμβαση του υπουργού Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα.

Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Μ. Τσιπλάκος σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης και του κλαδικού σωματείου Βόλου, οφείλει σε αγρότες από την αγορά βαμβακιού, το ποσό των 500 εκατ. δραχμών, τα οποία - είπε - μετά από εντολή του Στ. Τζουμάκα θα τα καταβάλλει το δημόσιο. Οι αγρότες εδώ και μήνες βρίσκονται σε απόγνωση και διεκδικούν τα χρήματά τους, ζητώντας να πληρωθούν απ' το δημόσιο και ταυτόχρονα να εκπέσει η εγγυητική επιστολή του Μ. Τσιπλάκου, ο οποίος άλλωστε έχει εισπράξει το σύνολο των κοινοτικών επιδοτήσεων. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο υπουργός φαίνεται να τους "θυμάται", εξυπηρετώντας ουσιαστικά το βιομήχανο.

Δεν αρκεί αυτή η "διευκόλυνση", μιας και ο Μ. Τσιπλάκος επιμένει στο να του δοθούν και 250 εκατ. δραχμές σαν κεφάλαια κίνησης, καθώς και η δυνατότητα να "σπάει" αμέσως επιταγές που έχει στα χέρια του, μέχρι του ύψους των 250 εκατ. δραχμών. Να σημειώσουμε ότι τα χρέη του βιομηχάνου μόνο προς την Τράπεζα Κρήτης ανέρχονται στο 1,4 δισ. δραχμές.

Σε απόγνωση είναι οι 125 εργαζόμενοι που από τις 19 Αυγούστου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για 25 μέρες, νιώθοντας άμεσα τον κίνδυνο να βρεθούν οριστικά στο δρόμο. Το φόβο αυτό ήρθε να ενισχύσει και το ότι προχτές η ΔΕΗ, στην οποία χρωστάει ο βιομήχανος περίπου 200 εκατ. δραχμές, έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ