Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Παρόντες σ' όλα τα προβλήματα οι κομμουνιστές

Περιοδεία στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στην Α' και τη Β' Περιφέρεια του Πειραιά

Η κατάσταση που επικρατεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά είναι ένα μικρό δείγμα του τι συμβαίνει γενικότερα στο χώρο της δημόσιας υγείας. Τα προβλήματα που δημιουργούν τα χρέη του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές, η έλλειψη προσωπικού, κύρια νοσηλευτικού, καθώς και χώρου, οξύνονται καθημερινά. Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει σε απόγνωση. Τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προηγούμενα της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση των δημοσίων νοσοκομείων, τους έχουν γεμίσει ανασφάλεια. Νωπές είναι οι εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για δανεισμό των νοσοκομείων από τράπεζες, προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη προς τους προμηθευτές. Τι πρέπει να γίνει για την ανατροπή αυτής της κατάστασης;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα των εργαζομένων έδωσαν ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο στην Α Πειραιά και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και υποψήφιος στη Β Πειραιά, που επισκέφθηκαν χτες το Νοσοκομείο."Ούτε σε ένα από τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους έχουμε πάρει απουσία. Για να αντιπαλέψουμε, όμως, πρέπει να έχουμε δύναμη κι εδώ χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας", τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. "Η ψήφος σας πρέπει να βοηθήσει να πάμε σαν χώρα, σαν λαός, μπροστά και όχι πίσω", πρόσθεσε ο Γ. Μανουσογιαννάκης.

Πρώτος σταθμός των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ ήταν το σωματείο εργαζομένων. Εκεί έγινε εκτενής συζήτηση με την πρόεδρο του σωματείου Μ. Τζαφέστα,τον διευθυντή του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Θ. Γιαννόπουλο,τον υπεύθυνο του Λογιστηρίου Θ. Λάζαρη και άλλους εργαζόμενους. Αναφέρθηκε πως το χρέος του νοσοκομείου πλησιάζει τα 4 δισ. δραχμές, πως το υγειονομικό προσωπικό αγγίζει το όριο ασφαλείας, πως οι θάλαμοι είναι ακατάλληλοι για νοσηλεία ασθενών, αλλά και ότι δύο βασικοί τομείς, η ασφάλεια του νοσοκομείου και η καθαριότητα, έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στην κεντρική αποστείρωση, το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, την ιματιοθήκη, το σιδερωτήριο, θαλάμους νοσηλείας ασθενών. Βγαίνοντας από το ραφείο, μία εργαζόμενη τους φώναξε: "Καλή επιτυχία και να αγωνίζεστε πάντα". ""Να αγωνιζόμαστε", θα λες", της απάντησε ο Γ. Μανουσογιαννάκης.

Στο τέλος της περιοδείας, ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε πως η επίσκεψη αυτή "επιβεβαίωσε την πολύ άσχημη κατάσταση στο χώρο της υγείας από την εφαρμογή της νεοσυντηρητικής πολιτικής, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώθηκε ότι η πολιτική της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα υγείας λειτουργεί αρνητικά για την πλειοψηφία του λαού, των εργαζομένων. Η πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί μεγάλα νοσοκομεία σε δανεισμό από τράπεζες, είναι μία επικίνδυνη εξέλιξη για τα ίδια τα νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και συνολικά ωθεί συνειδητά το δημόσιο σύστημα υγείας σε χρεοκοπία.Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας ρίχνει συνεχώς το επίπεδο παροχής υγείας των δημοσίων νοσοκομείων και ενισχύει ταυτόχρονα τον ιδιωτικό.Μία άλλη διαπίστωσή μας είναι ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το νοσηλευτικό, το ιατρικό και το εργατοτεχνικό προσωπικό δείχνουν μια αγωνιστική διάθεση, να παλέψουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Διαβεβαιώσαμε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι βουλευτές του, οι οργανωμένες δυνάμεις στο χώρο της υγείας, θα παλέψουν για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και να αναστραφεί αυτή η πολιτική, για μια υγεία προς όφελος του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ