Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο "απολογισμός" Πάγκαλου

Ξέρετε πώς μετράει ένας υπουργός Εξωτερικών τον απολογισμό δράσης του; Με τον αριθμό... των ταξιδιών και περιοδειών που πραγματοποιεί στο εξωτερικό! Αυτό προκύπτει από τη "συνοπτική αναφορά δραστηριοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών από 22 Ιανουαρίου έως 26 Αυγούστου 1996", που διένειμε στους δημοσιογράφους ο Θ. Πάγκαλος. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή έχει να επιδείξει πλούσιο έργο ο υπουργός. Εκανε 32 ταξίδια - επισκέψεις, πραγματοποίησε 37 συναντήσεις με ξένους υπουργούς κλπ., και είχε τακτικές συναντήσεις με τους εδώ διαπιστευμένους πρέσβεις (! ).

Δε μας λέει όμως, για ποιο λόγο, ποιο σκοπό, ποια πολιτική υπηρετούσαν όλα αυτά και τέλος πάντων τι αποτέλεσμα είχαν για τη χώρα. Προφανώς γιατί όλ' αυτά είναι αυτονόητα. Ο Θ. Πάγκαλος εργάστηκε ακούραστα στη γραμμή της υποτέλειας, της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. Επέδειξε πραγματικά μεγάλη ευελιξία και ρεαλισμό υποταγής σε αυτήν την κατεύθυνση.

Γεγονός, ασφαλώς, που θα το συνεκτιμήσουν οι ψηφοφόροι, μαζί με τις δηλώσεις του για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ