Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλιάτσικο οι ιδιωτικοποιήσεις!

"Καταιγισμό μέτρων θα έχουμε έτσι και αλλιώς. Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα έχουμε φορολογικό καταιγισμό. Με τη ΝΔ, θα έχουμε καταιγισμό αποκρατικοποιήσεων. Από εκεί θα βρούμε λεφτά... ". Ετσι ακριβώς έθεσε το θέμα ο γνώριμος κυνισμός Μάνου, σε μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Βεβαίως ο "καταιγισμός" σχεδιάζεται εφ' όλης της ύλης ένθεν και εκείθεν, άσχετα αν αυτό δεν αντέχει να το ομολογήσει ούτε η πιο ωμή "γλώσσα της αλήθειας". Αλλά ας δούμε πόσο αντέχει στην κριτική το "επιχείρημα" των εκποιητών της δημόσιας περιουσίας, περί... εσόδων, παραβλέποντας προς στιγμή το χυδαίον του συλλογισμού τους.

Από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διέλυσαν το διαμάντι της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας - την "Πειραϊκή - Πατραϊκή" - και ξεπούλησαν ό,τι μπόρεσαν από τα κομμάτια της. Μόνο η "ρύθμιση" των χρεών των Στρατοκατσαμπαίων κόστισε στον Ελληνα φορολογούμενο 30,5 δισ., χώρια τα δισ. που στοίχισαν οι αποζημιώσεις χιλιάδων απολυμένων. Τι εισέπραξαν από το ξεπούλημα της "Π - Π" Γαβριήλ στον Παπαθανασίου; Ούτε δεκάρα τσακιστή για μια μονάδα, η αξία της οποίας είχε εκτιμηθεί στα 7 δισ.! Και επιπλέον, το κλείσιμο του εργοστασίου, αλλά και τις απαιτήσεις του βιομήχανου Παπαθανασίου για αποζημίωσή του (! ), παρότι μόνο η λεηλασία των αποθεματικών του απέδωσε πάνω από 2,5 δισ.! Τι εισέπραξαν από το ξεπούλημα της "Π - Π" Σάμου στον βιομήχανο Χατζή; Μια προκαταβολή 40 εκατ., λες και πουλούσαν διαμέρισμα, αν και μόνο τα αποθέματα νήματος υπολογίζονταν γύρω στα 400 εκατ.! Τι εισέπραξαν από το ξεπούλημα της "Π - Π" Φιλιατών που πήρε, με εμπόρευμα αξίας πάνω από ένα δισ., για να την κλείσει ο όμιλος Αργυρού; ΤΙΠΟΤΑ, αφού και το συμφωνηθέν τίμημα ο Αργυρός το συμψήφισε με απαιτήσεις της επιχείρησης έναντι τρίτων, ποσό που ποτέ δεν κατέβαλε στην ΕΤΒΑ! Τι πήραν από την "Π - Π" Καρπενησίου που παραδόθηκε στους Στρατοκατσαμπαίους, έναντι 50 εκατ. και με αποθέματα πολλαπλάσιας αξίας; Ο,τι και από τους προηγούμενους..!

Από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διέλυσαν, διά της... αποκρατικοποίησης, τη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της χώρας. Τι εισέπραξαν από τον Περατικό, στον οποίο παραδόθηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας; Πάνω από 22 δισ. ΝΕΑ χρέη, που άφησε πίσω του ο εφοπλιστής, παρά τα νέα θαλασσοδάνεια! Και ο καινούριος μνηστήρας ζητά ένα ναυπηγείο καθαρό ξανά από χρέη, αλλά και από εργαζόμενους!

Επομένως; Επομένως οι αποκρατικοποιήσεις αποδείχθηκαν ένα πλιάτσικο. Οι αποκρατικοποιήσεις στοίχισαν, εκτός των άλλων, πολλάπολλά δισ. που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, αλλά... Ζήτω οι αποκρατικοποιήσεις! Σ' αυτή την πολιτική επιμένουν δογματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτή την πολιτική οφείλουν να καταδικάσουν και με την ψήφο τους οι Ελληνες εργαζόμενοι, οι Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες!

Μ. Ε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ξεπούλημα ...συνεχίζεται! (2007-11-25 00:00:00.0)
«Πέτυχαν» την αύξησή του κατά 14,2 δισ. ευρώ το 2005! (2005-11-27 00:00:00.0)
Ακόμη «λιγότερο κράτος» κατά 16,44% στον ΟΠΑΠ (2005-07-19 00:00:00.0)
Στοίχισαν ο «κούκος αηδόνι»... (2005-02-27 00:00:00.0)
Ξεπούλημα! (2003-10-22 00:00:00.0)
ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΙ «ΚΙΝΗΤΡΑ» (2003-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ