Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς "λουκέτο" η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ;

Διακόσιες διαθεσιμότητες ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της εταιρίας, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για πιθανό κλείσιμο "στο άμεσο μέλλον"!

Σε οριστικό κλείσιμο και μετατροπή της σε αμιγώς εμπορική μονάδα, φαίνεται πως οδεύει η "Χαλυβουργική", ενώ χτες ο πρόεδρος της εταιρίας ανακοίνωσε, σε συνάντηση με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 200 εργαζόμενοι και για ένα μήνα!Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι, προειδοποιώντας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

"Η εταιρία είναι πιθανόν να κλείσει στο άμεσο μέλλον",είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρίας, Ε. Βάββας.Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, η εταιρία στοχεύει ταυτόχρονα στην ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος και το "πάγωμα" των αποδοχών των εργαζομένων.

Οι διαθεσιμότητες αφορούν τους εργαζόμενους στο ελασματουργείο,το οποίο θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον ένα μήνα. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγους μήνες, με απόφαση της εταιρίας είχε κλείσει και το τμήμα των ηλεκτρικών κλιβάνων και 230 εργαζόμενοι απολύθηκαν "οικειοθελώς"!

Οπως θα πει ο Η. Γκοσδής,γραμματέας του σωματείου, "Η εταιρία οδηγείται σταδιακά στο οριστικό κλείσιμο. Δεν ξέρουμε αν ο εργοδότης θέλει να παίξει στο προεκλογικό παιχνίδι, αλλά αν γίνονται σήμερα αυτά, σκεφτείτε τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Σαν σωματείο καλέσαμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν αποδεκτές τις διαθεσιμότητες και σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ για να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ