Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα τραγούδια του Μάνου

Με τα χέρια προτεταμένα στα άστρα, εκεί που αναπαύεται ο Μάνος Χατζιδάκις, και τα μάτια αναζητώντας τη μουσική, το Μουσικό Σύνολο "Μάνος Χατζιδάκις" εμφανίζεται αύριο, στις 9.30μμ, στο Ηρώδειο.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στα αρχαιότερα, χρονικά, τραγούδια του μεγάλου συνθέτη. Πρόκειται για έξι τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις, για να "ντύσει" την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης, το 1957,"Ο Κύκλος με την Κιμωλία" του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Τα τραγούδια αυτά πρωτοτραγουδήθηκαν από τον Γιώργο Μούτσιο και αργότερα τα ερμήνευσε ο Σπύρος Σακκάς σε μορφή για φωνή και πιάνο. Στο Ηρώδειο αυτά τα τραγούδια παρουσιάζονται ενορχηστρωμένα από τον Νίκο Κυπουργό.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος αρχίζει με το κύκνειο άσμα του συνθέτη"Τα τραγούδια της αμαρτίας", σε στίχους Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα του Γιώργου Χρονά. Στο πιάνο θα είναι η Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι οΑνδρέας Καρακότας.Εξάλλου, οι δύο καλλιτέχνες ηχογράφησαν το ίδιο έργο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 του Οκτώβρη, μέρα γενεθλίων του Μάνου Χατζιδάκι. Το ίδιο βράδυ η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει εφτά μπαλάντες του συνθέτη για τον "Καπετάν Μιχάλη",που ανέβασε το 1966 το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Αυτός ο κύκλος τραγουδιών θα κυκλοφορήσει σύντομα με ερμηνεύτρια την Μαρία Φαραντούρη.

Τη διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει ο Μίλτος Λογιάδης,οι ενορχηστρώσεις θα είναι του Νίκου Κυπουργού, ενώ τραγουδούν ακόμα η Σαββίνα Γιαννάτου και ο Ηλίας Λιούγκος.Σημειώνεται ότι το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα μεταδώσει απευθείας τη συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ