Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Στη μάχη τα "μεγάλα μέσα"

Τα "μεγάλα μέσα" θα ρίξει στη μάχη από αύριο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κερδίσει την υπεροχή στην προεκλογική εκστρατεία. Ταυτόχρονα επιμένει στην προεκλογική τακτική της "αμφίπλευρης διεύρυνσης", επιδιώκοντας να κερδίσει ψήφους "και από δεξιά και από αριστερά".

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος ξεκινά αύριο τις περιοδείες του από τη Χίο και τη Λέσβο, θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα θα επιχειρηθεί να τεθεί στους ψηφοφόρους το δίλημμα σε επίπεδο προσώπων "Σημίτης ή Εβερτ", υπολογίζοντας στην υψηλότερη δημοτικότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με αυτή του Μ. Εβερτ.

Επίσης, απευθυνόμενος κυρίως στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Κ. Σημίτης θα τους θέσει το δίλημμα "πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια με το ΠΑΣΟΚ και τον Κ. Σημίτη ή περιπέτειες και αβεβαιότητα με τη ΝΔ και τον Μ. Εβερτ" (!). Το δίλημμα, αναμενόταν να τονίσει ο πρωθυπουργός στη χτεσινοβραδινή ομιλία του στην ΚΕ, είναι "σταθερότητα ή πολιτική περιπέτεια, κοινωνικό κράτος ή κράτος κοινωνικά ανάλγητο, εκσυγχρονισμός ή οπισθοδρόμηση, πρόοδος ή συντήρηση".

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την ερχόμενη βδομάδα "δέσμη πέντε μέτρων" κοινωνικής πολιτικής, επιχειρώντας να απαντήσει στα ανάλογα "επτά" του Μ. Εβερτ. Τα μέτρα αυτά θα παρουσιαστούν μαζί με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και υπόσχονται οικονομική ενίσχυση των αγροτών, των ανέργων, των μικρομεσαίων και των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία Ταμείου Αγροτών, στο οποίο θα ασφαλίζονται όλοι οι νέοι αγρότες καταβάλλοντας εισφορές, η ενίσχυση των ανέργων μέσω του φιλομονοπωλιακού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα, η επέκταση του άθλιου ΕΚΑΣ που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους και σε άλλες κατηγορίες "αναξιοπαθούντων", η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων και η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1/1/97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ