Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ΚΚΕ προειδοποίησε...

Περιοδεία, χτες, της Αλ. Παπαρήγα σε Χαλάνδρι και Γαλάτσι

Κόντρα στο νόμο της σιωπής, που επέβαλαν σε βάρος του ΚΚΕ οι μεγαλοκαναλάρχες, κόντρα στην ανέξοδη και τελικά αποπροσανατολιστική διαμάχη των εταίρων του δικομματισμού, κόντρα στη "δημοκρατία" του τηλεοπτικού καναπέ, το ΚΚΕ, μέλη και στελέχη του, οπαδοί και φίλοι, "οργώνουν" τις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς, αναλύοντας πρόσωπο με πρόσωπο την πολιτική του Κόμματος, προειδοποιώντας τους ψηφοφόρους για την επόμενη μέρα των εκλογών. Ζητούν με το κεφάλι ψηλά την υπερψήφιση των συνδυασμών του ΚΚΕ, έτσι που ισχυρότερο το Κόμμα και στη Βουλή να γίνει δύναμη ικανή να απελευθερώσει και άλλες δυνάμεις, που σήμερα παραμένουν εγκλωβισμένες στα όρια του δικομματισμού και των πολιτικών του δορυφόρων.

Χτες συνέχισε τις περιοδείες της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, που επισκέφθηκε το πρωί λαϊκές αγορές στο Χαλάνδρι και το βράδυ γειτονιές στο Γαλάτσι. Μαζί ήταν οι υποψήφιες βουλευτίνες Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός και Λούλα Καρατζά, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου.

Με δήλωσή της στους δημοσιογράφους, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε:

"Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έβγαλε με αποφασιστικότητα κόκκινη κάρτα στο δικομματισμό, όταν αρνήθηκε να ψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που σημαίνει βάσανα για τον εργάτη, τον μικρομεσαίο και τον αγρότη.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αντιπάλεψε τον δικομματισμό, όταν προειδοποίησε, από το 1991, ότι στα Βαλκάνια θα γίνει πόλεμος και ότι το Αιγαίο θα γίνει αντικείμενο διαπάλης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας.

Εδώ και δύο χρόνια, είμαστε το μόνο Κόμμα που ενημερώσαμε τον ελληνικό λαό ότι έχει ετοιμαστεί η διχοτόμηση της Κύπρου, με πρόσχημα την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αντιπάλεψε πραγματικά το δικομματισμό με καθαρά χαρτιά και δεν αφήνει καμιά χαραμάδα συνεργασίας με κανένα από τα δύο κόμματα του δικομματισμού.

Ας βγάλει ο ελληνικός λαός τα συμπεράσματά του, ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα".

Η Ελένη Γερασιμίδου, επίσης, δήλωσε: "Επειδή εγώ πρωτοψήφισα στη δικτατορία, στα "ναι" και στα "όχι" και είχα ρίξει ένα "όχι", το οποίο βέβαια μετατράπηκε σε "ναι", έχω μάθει από κει και πέρα να ψηφίζω "όχι". Θα μου πεις είσαι τόσο αρνητική; Οχι, πιστεύω ότι στα "όχι" που λέμε στη ζωή μας εμπεριέχονται τα "ναι". Με δυο λόγια, εγώ είμαι με το ΚΚΕ, γιατί λέω "όχι" στη φθορά και στην παρακμή. Από κει και πέρα όλα τα άλλα...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ