Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Το μήνυμα της Ατλάντα

Με την υπόσχεση ότι στις επόμενες Ολυμπιάδες η Ελλάδα θα κατακτήσει περισσότερα χρυσά μετάλλια, δέχτηκαν το καλωσόρισμα του ελληνικού λαού οι χρυσοί μας Ολυμπιονίκες. Ολοι τους παιδιά της φτωχογειτονιάς, με μοναδικό τους μεράκι τον πραγματικό αθλητισμό που δόξασε την Ελλάδα από την εποχή του Σπύρου Λούη, μέχρι τα παιδιά της Ατλάντα, που έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για να στείλουν το μήνυμα της ειρήνης στα πέρατα της Οικουμένης. Το μήνυμα της ευγενικής άμιλλας, που μόνο η ειρήνη προωθεί.

Κανένας όμως από τους τελετάρχες δεν εγγυήθηκε την ειρήνη σ' αυτά τα παιδιά της Ολυμπιακής Ατλάντα, που με μοναδικό ιδανικό την ειρήνη έδιναν την υπόσχεση για νέες επιτυχίες, νέα χρυσά μετάλλια, στις νέες Ολυμπιάδες. Μόνο ο απλός λαός με την πολυπληθή συμμετοχή του τόνιζε αυτή την ανάγκη σαν να φώναζε: "Ειρήνη, ποτέ πια πόλεμος! Ποτέ πια Χιροσίμα". Γιατί η υποδοχή των Ολυμπιονικών μας συνέπεσε με την επέτειο της καταστροφής της Χιροσίμα από την ατομική βόμβα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών (6-8-45).

Αυτή τη θέληση της Ελλάδας, όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να την επιβάλουν. Αυτή είναι μια από τις προϋποθέσεις και για την ευγενική άμιλλα σε κάθε Ολυμπιάδα. Και η μικρή μας πατρίδα έχει τις δυνατότητες για καλύτερες επιδόσεις, περισσότερες επιτυχίες, περισσότερα μετάλλια. Αρκεί να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές που υπάρχουν, γιατί αποδείχτηκε ότι αυτές υπάρχουν και μάλιστα είναι πολλές.

Τα συγχαρητήρια μου παιδιά!

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης

Νέα Ιωνία Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ