Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλέψτε κόντρα στη μοιρολατρία και το λύγισμα της μέσης

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Δήμο Ταύρου

Υποδοχή αντάξια των αξιών μιας λαϊκής - εργατικής συνοικίας επεφύλαξε χτες το απόγευμα ο λαός του Ταύρου, στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα που περιόδευσε στις γειτονιές του Εσταυρωμένου, της Παναγίτσας και του Αη - Γιώργη, συνοδευόμενη από τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος στην περιοχή, Χριστίνα Τσεντούρου, Μίλτο Βακαλόπουλο και Αννα Φόνσου.

Μιλώντας στους συνδημότες της με τη γλώσσα που μιλούν στην καθημερινή τους συναναστροφή, η Ταυριώτισσα Χρ. Τσεντούρου αναφέρθηκε στα προεκλογικά ψεύδη της κυβέρνησης για τα βυρσοδεψεία, την κλωστοϋφαντουργία, την ανεργία, το περιβάλλον, την ώρα που όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνουν βόλτα στους δρόμους και η ανεργία δημιουργεί διαθέσεις για μια νέα μετανάστευση. Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: Το ΚΚΕ με απαίτηση απευθύνεται στην εργατιά του Ταύρου και ζητά την ψήφο της. Παλέψαμε για τα δίκαια των εργαζομένων και θυμίζουμε ότι συνολικά ο λαός μας έχει παλέψει και με πιο ισχυρούς σε άλλες εποχές. Σήμερα καλούμε ειδικά τη νεολαία να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ κόντρα στη μοιρολατρία και στο λύγισμα της μέσης. Ξέρουμε πως κουφοβράζει η αντίδραση για τη σημερινή κατάσταση, ειδικά ανάμεσα στους νέους. Διαμορφώνεται ένα ρεύμα αντίστασης. Αξίζει να σπείρουμε αυτό το μήνυμα παντού. Ετσι ώστε την άλλη μέρα των εκλογών με πιο ισχυρό το ΚΚΕ να είναι πιο μεγάλη και η ρίζα της αντίστασης, πιο ισχυρή η λαϊκή αντεπίθεση.

Στη διαδρομή από τον Εσταυρωμένο μέχρι την Παναγίτσα, δεκάδες εργαζόμενοι και μικρομαγαζάτορες, δηλώνοντας ευθέως τη διαφορετική πολιτική ταυτότητά τους και τις ενστάσεις που διατηρούν ακόμη για το ΚΚΕ, μετέφεραν στη Γραμματέα του Κόμματος την αγανάκτησή τους για τη λιτότητα που τους έχει γονατίσει, για τον εμπαιγμό τους από τους συνεταίρους του δικομματισμού, ζήτησαν - και ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε με τέτοια ένταση - να μην συνεργαστεί το ΚΚΕ με κανέναν από τους δυο, έκαναν καθαρό πως κάπου έχουν αρχίσει να σκέφτονται διαφορετικά τη διέξοδο...

Στην Παναγίτσα έγινε η δεύτερη λαϊκή συγκέντρωση. Ο νεολαίος υποψήφιος βουλευτής Μ. Βακαλόπουλος κάλεσε τους νέους και τις νέες να υπερψηφίζουν το ΚΚΕ κάνοντας ισχυρή τη δική τους φωνή.

Η ηθοποιός Α. Φόνσου, επίσης υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στη Β Περιφέρεια της Αθήνας, κάλεσε του Ταυριώτες να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όπως τότε σε μαύρους καιρούς η ελπίδα ξεκίνησε από το ΚΚΕ έτσι και σήμερα σε μια γκρίζα εποχή η ελπίδα ξεκινά μόνο από το ΚΚΕ. Ας γίνουμε, είπε, κήρυκες και μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα.

Τονίζοντας ότι, τώρα πλέον δεν είναι ώρα για πολλές κουβέντες η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε και πάλι τους Ταυριώτες που δοκίμασαν τη ΝΔ και παραπλανήθηκαν από το λαθρεμπόριο ιδεών από το ΠΑΣΟΚ, να κάνουν τώρα μια νέα αρχή με το ΚΚΕ. Προειδοποίησε, τέλος, για μια ακόμα φορά πως στις 23 Σεπτέμβρη, το σύνολο των κατακτήσεων των εργαζομένων στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα μπαίνει σε πορεία κατάργησης. Σε αυτό, είπε, συμφωνεί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πάρτε τα μέτρα σας έγκαιρα συνέχισε, ψηφίστε ΚΚΕ ώστε πιο ισχυρό να μπει μπροστά για ένα νέο ΕΑΜ που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η περιοδεία έκλεισε με επίσκεψη στον χώρο που γίνονται τα "Ταύρεια" (πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου) όπου ο λαϊκός οργανοπαίχτης Αριστείδης Μόσχος διαβεβαίωσε τη Γραμματέα του Κόμματος πως η φλόγα της λαϊκής αντίστασης είναι αναμμένη και ανάμεσα στους καλλιτέχνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2009-01-23 00:00:00.0)
Κεντρικές συγκεντρώσεις σήμερα (2000-03-29 00:00:00.0)
Υπόθεση του λαού ο δήμος (1998-10-15 00:00:00.0)
Πρωταγωνιστής να γίνει ο λαός (1996-09-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-08-31 00:00:00.0)
Συγχαρητήρια στον "Καλό άνθρωπο" (1996-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ