Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1 Αποφασιστικά στη μάχη ο Πειραιάς

Σ. Κωτσαντής: Εχουμε να πούμε πολλά με τους εργάτες

Αποφασιστικά στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ως τη μόνη δύναμη που αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και βρίσκεται κοντά στα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων, έχει μπει η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των μελών και οπαδών του ΚΚΕ στον Πειραιά. Μέχρι τώρα έχει γίνει μια γρήγορη και μαχητική προετοιμασία με αχτίφ και συνελεύσεις των κομματικών οργανώσεων, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Τα πρώτα αποτελέσματα της αισιοδοξίας και της αποφασιστικότητας, με την οποία μπαίνουν τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ στη μάχη, φάνηκαν με την εξόρμηση της προηγούμενης Κυριακής, όπου υπερκαλύφτηκε το πλάνο των 3.000 φύλλων του "Ριζοσπάστη".

Με καθημερινές εξορμήσεις στους εργατικούς χώρους του Πειραιά, στους ναυτεργάτες, στη Ζώνη Περάματος, στους Οικοδόμους και στις εργατοσυνοικίες του Πειραιά, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και τα μέλη του ΚΚΕ συζητούν με τον κόσμο για τα προβλήματά τους και τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, την ενίσχυση της δύναμής τους.

"Χτυπήσαμε πάρα πολλά σπίτια - μας λέει ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του Πειραιά Σ. Κωτσαντής - έγινε συζήτηση με αρκετό κόσμο. Βεβαίως, όπως και γενικότερα, επειδή οι μέρες είναι λίγες συγκεντρώνουμε την προσοχή στη συζήτηση για ψήφο. Εχουμε πάρα πολλά να πούμε με τους εργάτες, που γνωρίζουν από κοντά τους αγώνες των κομμουνιστών και τη στάση του κόμματός μας γενικότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σ' αυτήν την επαφή που είχαμε αυτό το διάστημα με τους εργαζόμενους μας λένε ότι μόνο το ΚΚΕ είναι κοντά στα προβλήματά τους και αυτό, που συνήθως σε άλλες εκλογικές μάχες συναντούσαμε: "μας θυμάστε κάθε εκλογές", τώρα δε μας το είπε ούτε ένας εργαζόμενος".

"Το κλίμα γενικότερα - συνέχισε ο γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ - είναι καλό. Υπάρχουν αυξημένες δυνατότητες για να ισχυροποιηθεί, ν' αυξηθεί και σε ψήφους το ΚΚΕ σ' αυτήν την εκλογική μάχη στον Πειραιά. Υπάρχει αγανάκτηση με την πολιτική της κυβέρνησης, με την πολιτική του δικομματισμού. Υπάρχει ένα ρεύμα προς τα μικρά κόμματα. Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε ιδιαίτερα είναι ότι χρειάζεται συζήτηση, για να κατανοηθεί η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της ψήφου στο ΚΚΕ, σε αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα που η ψήφος, όχι μόνο στα δυο μεγάλα κόμματα αλλά και στα μικρά, είναι αυτή που θα συμβάλει στο να υλοποιηθεί η πολιτική που μέχρι τώρα γνωρίσαμε και μάλιστα στη χειρότερή της έκφραση μετά τις εκλογές. Είναι η πολιτική που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Κάνουμε προσπάθεια να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας σ' ό,τι αφορά τα πολιτικά επιχειρήματα και να συζητήσουμε με τον κόσμο με βάση τα δεδομένα που έχουμε, τις θέσεις και την πρακτική κυρίως των άλλων κομμάτων. Να κατανοηθεί ο ρόλος τους στο γενικότερο σύστημα του δικομματισμού στην υλοποίηση δηλαδή, των αντιλαϊκών πολιτικών και να κατανοηθεί πλήρως η αναγκαιότητα και η ψήφος στο ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ