Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Κοκορομαχία" για τα εισιτήρια...

Σε άλλη μια "κοκορομαχία" επιδίδονται τώρα οι εταίροι του δικομματισμού, με αιχμή τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών ψηφοφόρων στις εκλογές, με τα αεροπλάνα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".

Η Διακομματική Επιτροπή για το θέμα αυτό συνεδρίασε χτες για δεύτερη φορά, αλλά δεν πήρε αποφάσεις, λόγω της αντιπαράθεσης, κυρίως των δυο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, με επίκεντρο τις οφειλές τους προς την ΟΑ από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 1990 και του 1993, που ανέρχονται σε 1,5 δισ. δραχμές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΟΑ, το "φέσι" της ΝΔ προς τον εθνικό αερομεταφορέα ανέρχεται σε 1,267 δισ. δρχ. και του ΠΑΣΟΚ σε 291 εκατ. δρχ. Η ΠΟΛ. ΑΝ. οφείλει 17 εκατ. δρχ., το ΚΚΕ 7,7 εκατ. δρχ., ο "ΣΥΝ" 6,4 εκατ. δρχ. και η "Ελληνική Αριστερά" 6 εκατ. δρχ.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας ζήτησε την άμεση καταβολή 700 εκατ. δρχ. από τη ΝΔ, 50 εκατ. δρχ. από το ΠΑΣΟΚ και αναλογικά ποσά από τα υπόλοιπα κόμματα, όμως διεφώνησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρ. Καράτζαλος επισήμανε ότι η μετακίνηση των ψηφοφόρων είναι πολιτικό ζήτημα και εφόσον δε δόθηκε μέχρι σήμερα λύση να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους οι ψηφοφόροι, η κυβέρνηση οφείλει να διευκολύνει με κάθε τρόπο τους ψηφοφόρους να φτάσουν στον τόπο που ψηφίζουν. Ζήτησε ισότιμη αντιμετώπιση όλων των κομμάτων και πρότεινε να χορηγηθούν εισιτήρια με έκπτωση και χωρίς την επιβάρυνση του "Σπατόσημου". Παράλληλα, καυτηρίασε τη στείρα αντιπαράθεση των εκπροσώπων του δικομματισμού, επισημαίνοντας ότι έτσι διαιωνίζεται το πρόβλημα και δε δίνονται λύσεις για την απρόσκοπτη μετακίνηση των ετεροδημοτών. Για το λόγο αυτό, τόνισε ότι το ΚΚΕ ζητά να σταματήσει η συμπαιγνία και απαιτεί να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει, στην αυριανή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ