Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΒΟΣ
Το ΚΚΕ είναι πάντα εδώ

Με μαζική συμμετοχή των κατοίκων - δείγμα ευρύτατης αποδοχής του ΚΚΕ - οι υποψήφιοι του Κόμματος αναπτύσσουν την προεκλογική τους εξόρμηση στο νησί

Αποφασισμένοι να παλέψουν, όχι μόνον να επανεκλεγεί ο κομμουνιστής βουλευτής στη Λέσβο - στήριγμα στα συμφέροντα των κατοίκων - αλλά και για να αυξήσουν σημαντικά τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ στο νομό, ώστε να συμβάλουν και στη γενικότερη αύξηση του πανελλαδικού ποσοστού του Κόμματος, δηλώνουν οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ στο νομό. Οι κάτοικοι του νησιού θεωρούν τιμητικό ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό συμμετέχει η ίδια η Γενική Γραμματέας του Κόμματος Αλ. Παπαρήγα. Αλλωστε, έχουν σχηματίσει μόνοι τους γνώμη για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ΚΚΕ στην υπεράσπιση των συμφερόντων του νομού, καθώς δεν υπήρξε πρόβλημα που να μην προβλήθηκε στη Βουλή και γενικότερα από τον βουλευτή του Κόμματος Στρατή Κόρακα. Αλλά και δεν υπήρξε αγώνας για τα δίκαια και τα συμφέροντα των εργαζομένων που να μην πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και να μη συμμετείχε στους αγώνες ο κομμουνιστής βουλευτής.

Ετσι, η εκτίμηση που τρέφουν οι κάτοικοι της Λέσβου, ακόμα και εκείνοι που για διάφορους λόγους ψηφίζουν άλλα κόμματα, εκδηλώνεται σε κάθε περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ, όπου οι κάτοικοι συμμετέχουν μαζικά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος βουλευτής Σταύρος Σκοπελίτης την Κυριακή μίλησε σε ογκώδη, για τα τοπικά δεδομένα, συγκέντρωση των κατοίκων στο Πέραμα Γέρας. Μεταξύ των άλλων, ο υποψήφιος του ΚΚΕ στάθηκε στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συμφωνούν τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ βεβαίως.

Στα χωριά Αγία Μαρίνα, Ταξιάρχες και Λουτρά, περιόδευσε ο βουλευτής Στρατής Κόρακας. Αφού ενημέρωσε για τις προεκλογικές θέσεις και τη στάση του Κόμματος σχετικά με τα προβλήματα του νομού, ζήτησε από τους "συντοπίτες" του να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, να καταδικάσουν τα άλλα κόμματα που θυμούνται το νησί μόνον προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο των κατοίκων και, στη συνέχεια, τη χρησιμοποιούν εναντίον τους. Αντίθετα η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα, όταν οι άλλοι θα έχουν φύγει αλλά τα προβλήματα θα παραμένουν και θα οξύνονται, και, τότε, όπως δείχνει η πείρα μόνον οι κομμουνιστές μπαίνουν μπροστά. Γι' αυτό και η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί ενίσχυση της ίδιας της δύναμής σας, του δικού σας αγώνα για τη λύση των δίκαιων αιτημάτων σας και γι' αυτό ζητάμε την ψήφο σας που ξέρετε πως θα την τιμήσουμε, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ