Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Επένδυση για το μέλλον η ψήφος στο ΚΚΕ

Στα συρτάρια τους έχουν μέτρα σκληρής λιτότητας και αυτό το κρύβουν από το λαό, δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια του Πειραιά, σε περιοδεία του στην Παλιά Κοκκινιά

Τη ΝΔ,που απειλεί με την άμεση ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, εάν έρθει στην κυβέρνηση, αλλά και την πρακτική του ΠΑΣΟΚ,που εκβιάζει τους εργαζόμενους, κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην Α Περιφέρεια Πειραιά, Σπ. Χαλβατζή και Γ. Νταουντάκη,και στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Β Περιφέρεια Αθηνών Χρ. Σταμούλο,κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας που πραγματοποίησαν στις αφετηρίες των λεωφορείων στην πλατεία Καραϊσκάκη,στο Χατζηκυριάκειο και το Π. Φάληρο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, που συζήτησαν πλατιά με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, τους κάλεσαν να καταδικάσουν τους δυο "μονομάχους" και γι' αυτούς τους ανοιχτούς εκβιασμούς. Τόνισαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αρνητική ψήφο στις δυνάμεις του δικομματισμού, για την κατάντια στην οποία έφεραν τις δημόσιες συγκοινωνίες, η ΝΔ πριν και το ΠΑΣΟΚ από το 1993 και μετά.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν ξεχνούν τους αγώνες που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών. Θυμούνται πολύ καλά τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών στις συγκοινωνίες.Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση γιατί μέσα στον Αύγουστο κυκλοφόρησε έγγραφο που αναφέρει ότι θα ανανεωθεί ο στόλος με εξακόσια νέα λεωφορεία. "Τώρα προεκλογικά, τόνισαν οι εργαζόμενοι, το θυμήθηκαν και αυτό".

Σ' ό,τι αφορά τη ΝΔ, που προσπαθεί να εμφανιστεί με φιλολαϊκό πρόσωπο, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι η δεξιά πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ της περιορίζει τη δυνατότητα να δράσει και το μόνο που της απομένει είναι να υπογραμμίζει ότι αυτή είναι ο αυθεντικός εκφραστής της αντιλαϊκής συντηρητικής πολιτικής.

Πουλάνε ψεύτικες ελπίδες

"Πολλά συμπεράσματα βγαίνουν από τη συνέντευξη του Κ. Σημίτη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"", σχολίασε ο Σπ. Χαλβατζής,μιλώντας σε περιοδεία που πραγματοποίησε στην Π. Κοκκινιά.

Πρώτον,δε θα οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στην παροχολογία και σε προεκλογικούς διορισμούς. Οι πράξεις τους όμως - τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής - βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τα λόγια.Γιατί μόλις προχτές ανακοινώθηκαν 50.000 στεγαστικά δάνεια ύψους 500 δισ. και αυτά άτοκα. Λίγες μέρες πριν "μείωσαν" κατά 7% την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος". "Ο Γ. Παπανδρέου - συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής - μίλησε για αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια και για αναπροσαρμογή του τρόπου φορολόγησης που, ουσιαστικά, θα καταργεί τα αντικειμενικά κριτήρια. Πριν μια βδομάδα ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει Ανοιχτά Πανεπιστήμια που θα λειτουργούν δι' αλληλογραφίας. Αλλά και ο ίδιος ο Κ. Σημίτης στη Χίο υποσχέθηκε πακέτο μέτρων για τον τουρισμό, για τους δασμούς και για τα νησιά με μικρό αριθμό κατοίκων. Τελικά λίγες μέρες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε η κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι και τα ίδια τα νησιά έχουν προβλήματα. Τελικά ποιος ψεύδεται, ο Κ. Σημίτης ή οι υπουργοί του που πουλάνε ψεύτικες ελπίδες;".

Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α Περιφέρεια Πειραιά τόνισε ότι ο Κ. Σημίτης δήλωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα λιτότητας και πως θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος. Οι νέοι φόροι που μπαίνουν, είτε με την αύξηση των διοδίων, είτε με νέες επιβαρύνσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), οι κατευθύνσεις για επιβολή φόρων και διπλασιασμό των τελών από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δεν είναι μια πρόσθετη φορολογία και μια πρόσθετη επιβάρυνση των δαπανών του προϋπολογισμού της εργατικής οικογένειας; "Αλλά εκτός απ' αυτά - υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής - τα συρτάρια τους έχουν μέτρα σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι που κρύβουν από το λαό".

Τέλος, ο ομιλητής κάλεσε τους κατοίκους της Π. Κοκκινιάς να ενισχύσουν το ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα αποτελέσει μια σημαντική επένδυση για τους εργαζόμενους, για το λαό και τον τόπο και την επομένη των εκλογών. Τότε που οι κυβερνώντες θα επιχειρούν να προωθούν τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να "λύνουν" τα προβλήματα του λαού και του τόπου σ' αυτήν την κατεύθυνση, ένα ισχυρό ΚΚΕ θα μπορεί, αγωνιζόμενο μαζί με το λαό, και να εμποδίζει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ