Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προσέγγιση των τεχνών

Εκπαιδευτικά σεμινάρια, συμπόσιο και οχτώ παραστάσεις, περιλαμβάνει η Διεθνής Συνάντηση Μουσικού Θεάτρου,στο Βόλο (4 - 9/9), που διοργανώνεται από το "Κέντρο Μουσικού θεάτρου", στα πλαίσια του "Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων".

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "η επαφή και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των καλλιτεχνών, που ασχολούνται με διάφορα είδη μουσικού θεάτρου, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της συνάντησης. Η συνάντηση επιθυμεί να γίνει αφορμή για στοχασμό, ψυχαγωγία, έμπνευση, δημιουργία, επικοινωνία και προσέγγιση. Προσέγγιση των τεχνών μεταξύ τους, αλλά και των ανθρώπων με τις τέχνες".

Η θεματολογία της συνάντησης διαθέτει μεγάλη ποικιλία: Μελόδραμα, χοροθέατρο, μιούζικαλ, σύγχρονο μουσικό θέατρο. Συγκεκριμένα, (4 - 6/9), στην αίθουσα "Δημήτρη Σαράτση" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα συμμετάσχουν Ελληνες και ξένοι εισηγητές (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Αμερική και Ινδία). Στα πλαίσια της συνάντησης θα παρουσιαστούν: Στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδας,η χοροθεατρική "Μήδεια" της "Ομάδας Εδάφους" (4/9), σε σκηνοθεσία και χορογραφία Δ. Παπαϊωάννου.Στο ίδιο θέατρο (5/9), το μελόδραμα του Γ. Α. Μπέντα "Μήδεια",με την Λ. Κονιόρδου ως Μήδεια και με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου.Στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου(6/9) θα παρουσιαστεί το μιούζικαλ "Το τραγούδι του αιώνα" του Δ. Μαραγκόπουλου.

Στις 7 και 8/9, στο θέατρο "Παλαιά Ηλεκτρική",η ομάδα "Αμέρικαν Ντράμα Γκρουπ Γιούροπ",σε συνεργασία με το "ΤΝΤ Μιούζικ Θίατερ Μπρίτεν",παρουσιάζουν το έργο "Μόμπι Ντικ" - προσαρμογή από κλασικό μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ - των Π. Στέμπιγκς, Φ. Σμιθ."Μπαλάντα στις πύλες του 2000",των Μ. Καντόνι, Μ. Οβάντια,είναι η παράσταση με τον Μ. Οβάντια και τη Θεατρική Ορχήστρα,που θα δοθεί στις 8/9, στο Δημοτικό θέατρο Βόλου.Η Συνάντηση τελειώνει, στις 9/9, με "Τελετουργικούς χορούς και τραγούδια του Πόντου και της Καππαδοκίας",στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου,με επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Λ. Λιάβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ