Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποταγή στους δολοφόνους;

Ο Σ. Χουσεϊν είναι κατά κάποιο τρόπο εχθρός "κατά παραγγελία" της Νέας Τάξης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Κάθε φορά, με τις πολεμικές πράξεις του, τους δίνει την ευκαιρία να βομβαρδίσουν, να τρομοκρατήσουν, να επιβάλουν κατά περίπτωση τις θελήσεις τους στην ευρύτερη περιοχή, εφαρμόζοντας την απάνθρωπη λογική της στρατιωτικής υπεροχής. Ο πόλεμος του Κόλπου πριν λίγα χρόνια, όπου έγινε η μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών και το άσχημο θέαμα του απρόσωπου θανάτου έκανε τηλεοπτικά το γύρο του κόσμου. Για πολλούς αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία της υλοποίησης της Νέας Τάξης. Οι ατέλειωτοι βομβαρδισμοί έστελναν μήνυμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη πως όλοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να σκύψουν το κεφάλι και να δέχονται για δίκιο το άδικο της στρατιωτικής υπεροχής.

Τώρα πάλι ο Σ. Χουσεϊν ...είναι εδώ και μαζί του έρχονται οι "Κρουζ" των ΗΠΑ, η συνολική ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας για να "κουμαντάρουν" τις τύχες των λαών της περιοχής. Λεπτομέρεια ίσως, αλλά ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας, είναι ότι κάθε τέτοια περίπτωση την εκμεταλλεύεται η Τουρκία για να επιβεβαιώνει τάχα το στρατηγικό της ρόλο στην περιοχή. Ταυτόχρονα, δίνει την ευκαιρία στον Μπ. Κλίντον, σκοτώνοντας και καταστρέφοντας άνανδρα χιλιάδες μίλια μακριά από τις ΗΠΑ, ξοδεύοντας μόνο τους "περισσευάμενους" πυραύλους που κατασκευάζουν οι πολεμικές βιομηχανίες της χώρας του, να μαζέψει ψήφους παραμονές των προεδρικών εκλογών. Ο αντίπαλός του στην εκλογική κούρσα, Μ. Ντόουλ, είχε "βγάλει γλώσσα" και τον κατηγορούσε για ανοχή στον Ιρακινό Πρόεδρο, λόγω της πρόσφατης συμφωνίας του πετρελαίου. Ετσι, ...πάνω στην ώρα, βρέθηκε ο Σ. Χουσεϊν για να δώσει τη δυνατότητα στον Αμερικανό Πρόεδρο - υποψήφιο να θυμίσει το σκληρό πρόσωπο των βομβαρδισμών στη Βοσνία, των επεμβάσεων στη Σομαλία και την Αϊτή και την ετοιμότητα να επιβάλλουν σκοτώνοντας.

Σ'αυτούς τους δολοφονικούς κύκλους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που μετρούν ακόμα και ψήφους μοιράζοντας το θάνατο και γνωρίζουν μόνο το δίκιο της δύναμής τους, η κυβέρνηση Σημίτη αναθέτει τις λύσεις του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Εφτασε στο σημείο ο πρωθυπουργός της χώρας μας να πει "ευχαριστώ" σ' αυτούς που γεννούν τα προβλήματα, για να έρχονται στη συνέχεια απρόσκλητοι διαιτητές και να αναλαμβάνουν τη μοιρασιά κατά τα συμφέροντά τους. Η δουλοπρέπεια και η τυφλή υποταγή είναι ακριβώς ο λόγος που ανοίγει την όρεξη στους φορείς της Νέας Τάξης, χώρια που μετατρέπει τους υποταγμένους σε συνενόχους των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού όπου Γης.Στις 22 του Σεπτέμβρη, η ψήφος του ελληνικού λαού πρέπει να έχει και ένα τέτοιο νόημα. Ως πότε θα μας "φέρνουν βόλτα" οι υποταγμένοι στους δολοφόνους των λαών; Πρέπει να πάρουν, και με την ψήφο, το μήνυμα της αγωνίας μας, αλλά και να τιμωρηθούν. Τώρα είναι η ώρα της Αντεπίθεσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ